Enlaces accesibilidad
Cas Jubany

Troben ADN de dues persones en la roba de Jubany quan va ser assassinada

  • Aquest dimecres és previst que s'extreguin mostres a l'únic investigat per comparar-les amb les de la roba

Per
Helena Jubany a les seves pràctiques com a periodista
Helena Jubany a les seves pràctiques com a periodista

Gran avenç en la investigació del crim de l'Helena Jubany. La policia científica ha trobat mostres d'ADN de com a mínim dues persones en el jersei que l'Helena duia el dia que va ser assassinada l'any 2001. L'informe determina que hi ha un perfil genètic que majoritàriament correspon a una dona, i que n'hi ha un altre de minoritari.

L'únic investigat del cas, Xavi Jiménez, està citat aquest dimecres als jutjats de Sabadell per prendre-li mostres d'ADN i poder-lo comparar amb les obtingudes a l'anàlisi de la roba.

El jutge que instrueix el cas va ordenar repetir les proves al maig, gràcies a la lluita de la seva família com va explicar al programa de RTVE Cataúnya 'Cafè d'idees', el germà de la víctima.

Les proves trobaven sota custòdia judicial per comparar-les amb les de Jiménez, que va quedar en llibertat amb càrrecs el 22 d'abril després de declarar davant del jutge. En la seva declaració, Jiménez va negar la seva implicació en els fets que van posar fi a la vida de la bibliotecària de Mataró quan només va respondre a les preguntes del seu advocat.

El magistrat també ha cridat a declarar a més testimonis, previsiblement de cara al setembre d'aquest mateix any, dues persones més, el cap de la Secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i una persona de l'entorn de Jiménez, que podria aportar novetats sobre la seva coartada la nit dels fets.