Enlaces accesibilidad
Concentració

Veïns de Barcelona diuen "prou" a l'excés de soroll a les terrasses

  • Veïns de diferents zones de la ciutat s'han manifestat aquest dijous davant del Gremi de Restauració
  • Demanen que es retirin les ampliacions excepcionals de les terrasses i que es limiti l'horari
  • Des del Gremi, desqualifiquen la protesta perquè diuen que representa molt pocs veïns

Per
Veïns de Barcelona diuen prou al soroll

Continuen els enfrontaments entre veïns i restauradors. Davant l'excés soroll de les terrasses que viu Barcelona, alguns veïns de diferents zones de la ciutat s'han manifestat aquest dijous davant del Gremi de Restauració per reclamar el "dret al descans". Demanen que es retirin les ampliacions excepcionals de les terrasses i que es limiti l'horari. Des del Gremi, han desqualificat la protesta perquè diuen que representa molt pocs veïns.

Massa soroll a les terrasses

El portaveu de la Xarxa Veïnal contra el Soroll, Miquel Prats, acusa el gremi de restauració de fer "una petita trampa" amb les terrasses un cop acabades les mesures excepcionals per la pandèmia. Segons Prats, "seria el moment que les terrasses excepcionals es desmuntessin i tornéssim a la situació anterior" per tractar de reduir el soroll nocturn, que és quan més gent s'aglutina als espais oberts dels bars i restaurants.

D'altra banda, el Gremi de Restauració ha desqualificat la protesta perquè representa 35 veïns, "el 0,002 dels barcelonins". El director general del Gremi, Roger Pallarols, ha afirmat que li sembla una "casualitat" que el govern municipal tingui una proposta a què s'oposen "de manera directa" i que "el lobby finançat amb recursos públics que aglutina 35 persones tingui la mateixa queixa".

Barris com a "parcs temàtics"

A més del soroll de les terrasses, també enfoquen les seves queixes als botellots, els pisos turístics i els skates,  entre d'altres. De fet, en una de les pancartes de la protesta es podia llegir "Els barris no són parcs temàtics". Unes queixes que no són noves i que esperen que generen un canvi en l'organització de la ciutat.