Enlaces accesibilidad
Balanç de la gestió

Sánchez defensa les receptes per a protegir la classe mitjana i anuncia noves mesures "urgents"

  • Ho ha avançat Pedro Sánchez en la presentació on ha fet balanç del Govern en els darrers mesos
  • El Govern aprovarà aquest dilluns mesures "urgents" per a estalviar energia i proposarà limitar les emissions de CO₂

Per
Pedro Sánchez en la seva compareixença fent balanç del 2022
Pedro Sánchez en la seva compareixença fent balanç del 2022

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest divendres les receptes progressistes per a sortir de la crisi provocada per la Guerra d'Ucraïna i ha assegurat que defensarà a la "classe mitjana treballadora, encara que resultem incòmodes per als poders". En la presentació davant els mitjans del primer informe de rendició de comptes del Govern espanyol del 2022, Sánchez també ha avançat algunes mesures "urgents" de la que es donaran més detalls dilluns.

Sánchez també s'ha mostrat crític amb la postura de l'oposició "de dreta i ultradreta" per no donar suport als impostos a la banca i a les empreses energètiques i s'ha preguntat "quins interessos estan protegint".

Més mesures urgents

A més, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà dilluns que ve mesures "urgents" per a l'estalvi d'energia i que presentarà al setembre davant la Comissió Europea una proposta per a intervenir el mercat elèctric i limitar el preu màxim de les emissions de CO₂.

Durant el seu discurs, ha assenyalat que l'Executiu ha treballat en un paquet de mesures centrades a millorar l'eficiència i l'estalvi energètic, "en línia amb el que estan fent tots els països europeus".

Sánchez ha defensat que seran "mesures raonables i sense retallades" que influeixin de manera "positiva" en les butxaques dels ciutadans i en la competitivitat de la indústria i les empreses. En concret, proposarà reformar el mercat elèctric de l'electricitat per a desacoblar el preu del gas del preu majorista i posar un topall màxim al preu de les emissions de CO₂. "L'objectiu és estalviar un 7% d'energia al nostre país", ha explicat.

"Estalviar energia és una tasca de tots", ha insistit el president, recordant la importància de reduir la dependència energètica i "doblegar la corba de la inflació" en un context marcat per la guerra a Ucraïna.

Si bé no ha ofert més detalls, el president ha destacat que aquestes mesures energètiques, que considera que també seran beneficioses per a la resta d'Europa, han estat treballades pels ministeris competents en aquestes matèries, debatudes amb el sector privat i comunicades al conjunt d'administracions i els grups parlamentaris.

El president del Govern també ha fet referència a la relació amb Catalunya, després de la darrera taula de diàleg.