Enlaces accesibilidad
Greuge comparatiu

Els autobusos perdran el 40% de passatge per la gratuïtat de Rodalies

  • La patronal del sector (FECAV) considera competència deslleial i discriminatòria la mesura aprovada pel Govern
  • Les empreses adverteix que la pèrdua de passatgers arriba en un moment en què estan al límit per l'encariment dels carburants

Per
Les empreses d'autobusos, en peu de guerra per la gratuïtat de Rodalies

La gratuïtat de Rodalies ha posat en peu de guerra el sector dels autobusos. Consideren que suposa competència deslleial perquè beneficia una empresa en concret.

Mesura discriminatòria

En declaracions a Ràdio 4, el president de la patronal de transport interurbà per carretera (FECAV), José María Chavarría, assegura que també "suposa un greuge comparatiu, ja que un ciutadà què, posem, va de Sabadell a Barcelona en tren, no ha de pagar i qui opta pel bus sí". També "és discriminatòria", afegeix, "per aquelles comarques sense accés al tren".

Pèrdua de passatge

La patronal de les empreses d'autobusos calcula que poden perdre "fins a un 40 % del passatge, el que de retruc col·lapsarà Rodalies". Amb els comptes de molts operadors al límit per l'encariment del combustible, les empreses veuen aquesta pèrdua de viatgers com un gran perill. A més s'ha de sumar els diners que hauran d'avançar per finançar la bonificació del 50 % de la Generalitat a partir del setembre i en la que sí que estan inclosos. Uns balanços que "arrosseguen ja un dèficit de 30 milions d'euros", adverteix Chavarría.