Enlaces accesibilidad
Decisió sense precedents

La Justícia avala l'eutanàsia al pistoler de Tarragona

Per
L'Audiència de Tarragona avala l'eutanàsia del 'pistoler de Tarragona'

La secció segona de l'Audiència de Tarragona desestima els recursos d'apel·lació per aturar l'eutanàsia de l'exvigilant de seguretat que va disparar als seus companys. Els magistrats, que han resolt amb molta rapidesa la qüestió, ja ho han notificat a les parts.

Pla mitjà de l'exvigilant de seguretat amb armilla antibales i diverses armes

Pla mitjà de l'exvigilant de seguretat amb armilla antibales i diverses armes

La família d'Eugen Sabau, conegut com al 'pistoler de Tarragona', ha celebrat la resolució judicial. El seu advocat, Gerard Amigó, s'ha mostrat molt satisfet. En canvi, la part contrària, que representa als mossos ferits, presentarà recurs d'empara al Tribunal Constitucional. La resolució conclou que Sabau té dret a morir. No posa cap data a l'eutanàsia i recorda que ja no es poden presentar recursos ordinaris.

El debat ètic

L'acusat va disparar tres companys de feina i dos mossos d'esquadra. Ell també va quedar ferit i des de llavors està ingressat amb una lesió medul·lar irreversible. Per això va sol·licitar l'eutanàsia, i la comissió mèdica responsable li ha concedit. Ara la justícia també l'avala, i, si és imminent, no se celebraria judici penal.

 Es tracta d'una decisió sense precedents perquè la llei de l'eutanàsia no regula els casos amb persones implicades en processos judicials oberts. El debat ètic és evident. S’enfronten dos drets fonamentals: el de l'acusat a morir dignament i el de la reparació de les víctimes. Per l'Associació Dret a Morir Dignament, les víctimes tenen altres alternatives.

L'episodi violent que va protagonitzar Sabau es va saldar amb cinc ferits de diversa gravetat: tres excompanys de l'oficina tarragonina de l'empresa de seguretat on havia treballat, així com dos agents dels mossos durant la posterior persecució. El pistoler va ser abatut i detingut unes hores després en una masia de Riudoms i va ser traslladat a un centre hospitalari. Se li van diagnosticar afectacions irreversibles a la medul·la espinal i se li va amputar una cama.