Enlaces accesibilidad
Soroll nocturn

Els restaurants, locals d'oci i terrasses de Ciutat Vella hauran de tancar abans

  • Els restaurants podran estar oberts fins a les 2:00 h i les terrasses fins a les 23:00 h
  • També hauran de tancar abans els supermercats, que podran estar oberts fins a les 22:00 h
  • Els restaurants critiquen que se'ls posi al punt de mira, com ja ha passat al carrer d'Enric Granados a l'Eixample

Per
Els locals de 4 punts de Ciutat Vella hauran de tancar abans pel soroll nocturn
Els locals de 4 punts de Ciutat Vella hauran de tancar abans pel soroll nocturn

Restaurants oberts fins a les 2:00 h i terrasses fins a les 23:00 h a Ciutat Vella. És la nova mesura de l'Ajuntament de Barcelona per controlar el soroll nocturn a quatre punts del Raval i del Gòtic. També hauran de tancar abans les botigues d'alimentació, que podran estar obertes fins a les 22:00 h. Les limitacions horàries afectaran prop de 150 locals i aniran acompanyades d'un reforç de la presència policial i del servei de neteja.

Terrasses i restaurants de Ciutat Vella abaixaran la persiana abans | Guillem Vives

Els restaurants critiquen que se'ls posi al punt de mira, com ja ha passat al carrer d'Enric Granados a l'Eixample, i asseguren que les mesures els perjudicaran. D'altra banda, pels veïns és un problema que ve de lluny i que té difícil solució, malgrat que celebren l'anunci.

Terrasses: menys persones, prohibit unir taules i avançament del tancament

L'Ajuntament limitarà l'horari de les terrasses a Ciutat Vella, avançant l'hora de tancament, però també té previst més restriccions. A cada taula hi podran haver com a màxim quatre persones o bé un nucli familiar, per potenciar que els grups grans s'asseguin dins dels locals. En aquesta línia, també es prohibirà que es pugui ajuntar diverses taules. A més, taules i cadires hauran de tenir taps de plàstic a les potes per reduir el soroll que provoquen quan s'arrosseguen.

Quatre punts calents a Ciutat Vella

Les restriccions orientades a reduir les molèsties veïnals que causen les terrasses no afectarà tots els locals de Ciutat Vella: solament quatre punts, els més sorollosos segons els sonòmetres instal·lats per l'Ajuntament. Aquests indiquen que la contaminació acústica nocturna supera en 3 decibels els nivells permesos de manera continuada.

Els locals afectats són els que es troben al carrer de Joaquín Costa, carrer dels Escudellers, la plaça dels Àngels i la plaça de George Orwell. En total, 53 restaurants hauran de tancar a les 2 h; 90 supermercats hauran d'abaixar la persiana a les 22 h i 13 terrasses hauran de recollir com a màxim a les 23 h. Les mesures que entraran en vigor d'aquí a un mes beneficiaran, segons l'ajuntament, 13.000 veïns.