Enlaces accesibilidad
Restriccions

Barcelona actua contra el soroll nocturn: quines terrasses tancaran abans?

  • Els sonòmetres col·locats per l'Ajuntament a diferents punts de la ciutat confirmen que se superen els llindars permesos
  • A les zones tensionades s'aplicaran restriccions d'horari per reduir el soroll nocturn i millorar el descans veïnal
  • Les terrasses al carrer d'Enric Granados, les places de Gràcia o quatre punts a Ciutat Vella, els afectats

Per
Les places de Gràcia hauran de tancar una hora abans
Les places de Gràcia hauran de tancar una hora abans

El carrer d'Enric Granados a l'Eixample, les places de Gràcia, Ciutat Vella i a una plaça de Sants-Montjuïc criden molt a la nit. Així ho van confirmar els sonòmetres col·locats per l'Ajuntament a diferents punts de Barcelona i, ara, el consistori està aplicant restriccions als bars i restaurants per reduir les molèsties veïnals. Aquests punts formen part de les "zones tensionades" acústicament, que en total en sumen 11 a tota la ciutat.

La majoria dels propietaris dels restaurants i bars afectats per les mesures, però, es manifesten en contra de l'actuació de l'Ajuntament perquè els "perjudica" econòmicament, ara que estan en plena recuperació després de les afectacions per les restriccions de la pandèmia.

115 terrasses al carrer d'Enric Granados

Les restriccions a les terrasses del carrer d'Enric Granados, a l'Antiga Esquerra de l'Eixample, han estat les primeres a anunciar-se per l'Ajuntament. Enric Granados té 115 terrasses, 81 de les quals amb llicència ordinària. Les altres 34 són ampliacions especials fetes per la covid-19 i aquestes, com ja van anunciar, no es consolidaran.

Amb la nova normativa, les terrasses hauran d'avançar una hora el tancament, de manera que els restaurants hauran de retirar taules i cadires exteriors a:

  • Les 23 h del diumenge al dijous.
  • Les 00 h el divendres i el dissabte.

Cinc places a Gràcia

Barcelona també avançarà una hora el tancament de les terrasses de cinc places de Gràcia: places de Sol, Vila de Gràcia, Virreina, Diamant i Revolució. En aquest cas, però, el regidor Eloi Badia ha explicat que per compensar aquesta mesura, les terrasses de les places de Sol, de la Vila i Diamant podran afegir dues taules quan se'n redueixi l'horari, i a Revolució, podran sumar-ne una en tot l'horari d'obertura.

L'horari quedaria així:

  • D'abril a octubre, les terrasses hauran de tancar a les 23 h de diumenge a dijous i a les 24 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.
  • D'octubre a abril, només s'avançarà el tancament a les 24 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.

Quatre punts calents a Ciutat Vella

Al districte de Ciutat Vella, les restriccions no només afectaran les terrasses, sinó també l'hora de tancament dels bars, restaurants i els comerços de venda alimentària. Les mesures s'aplicaran als locals situats als quatre punts calents de Ciutat Vella: carrer de Joaquín Costa, carrer dels Escudellers, la plaça dels Àngels i la plaça de George Orwell.

En aquest cas, també hi haurà restriccions afegides, com la prohibició d'ajuntar taules, la limitació de quatre persones per taula i l'obligació de posar taps a les potes de cadires i taules. L'horari de tancament quedarà així:

  • Els restaurants hauran de tancar a les 2 h.
  • Els supermercats hauran d'abaixar la persiana a les 22 h.
  • Les terrasses hauran de recollir com a màxim a les 23 h.

Jardins de la Mediterrània a Sants-Montjuïc

Els establiments i terrasses de la plaça dels Jardins de la Mediterrània de Sants-Montjuïc també avançaran una hora el tancament. Segons ha informat el consistori, també es faran dispositius conjunts de neteja i Guàrdia Urbana a l’hora de tancament dels establiments per garantir la convivència. A Sants ja hi havia restriccions d’horari de terrasses en alguns punts, com ara al carrer de Blai o el d’Osca.

El nou horari queda així:

  • Els locals hauran de tancar a la 1:30 h entre setmana i a les 2 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.
  • Les terrasses tancaran a les 23 hores entre setmana. Divendres, dissabtes i vigílies de festiu, a les 0 h.