Enlaces accesibilidad
Primera nit

Molts comerços es resisteixen a apagar els llums dels aparadors

  • Aquesta ha estat la primera nit amb l'obligació per part dels comerços a apagar els aparadors a les deu de la nit
  • Molts comerços que han seguit la mesura ho han fet inclús abans de les 22 h perquè encara no ho tenien programat
  • És el cas de la botiga Versace al Passeig de Gràcia de Barcelona

Per
Al Parador de Vic conviuen en un mateix recinte fins a tres temperatures diferents

Seguiment a mitges del decret d'estalvi energètic. Aquesta ha estat la primera nit amb l'obligació per part dels comerços a apagar els aparadors a les deu de la nit. Una mesura que ha generat malestar entre molts establiments que han decidit no apagar els llums. En canvi, molts comerços que han seguit la mesura ho han fet inclús abans de les 22 h perquè encara no tenien programat el tancament automàtic.

Aparadors apagats a les 20 h

Alguns comerços apaguen les llums directament quan tanquen la botiga a les vuit del vespre. És el cas de la botiga Versace al Passeig de Gràcia de Barcelona, que encara no ha programat l'apagada i els treballadors que pleguen han de tancar totes les llums de manera manual.

D'altres com la joieria Tous o la botiga Gucci ja es van preparar la setmana passada per programar l'apagada anticipant-se a l'entrada en vigor del decret.

El decret

La nova regulació per estalviar energia impulsada pel govern espanyol, i que té com a mesura estrella la limitació de la temperatura a 27 graus a l'estiu i a 19 graus a l'hivern, també obliga els comerços a apagar les llums dels aparadors a les 22.00 h. La resolució també s'aplica a l'enllumenat dels edificis públics que estiguin desocupats, però, en canvi, no obliga els monuments com la Sagrada Família a apagar les llums que l'il·luminen.

Aquest decret també obliga els edificis públics a millorar la seva eficiència energètica, ja sigui amb obres de rehabilitació, substituint l'enllumenat o instal·lant sistemes d'autoconsum.