Receptes
Escudella de blat de moro escairat
- Sílvia Abril viatja fins a Gironella, al Berguedà, per conèixer la recepte d'escudella de blat de moro escairat
- Moltes famílies berguedanes mengen aquest plat durant les festes nadalenques
- Pots veure el programa sencer de 'La recepta perduda' a RTVE Play Catalunya
Cada any, per la Puríssima de desembre, Gironella reparteix més de 100 quilos d'escudella de blat de moro escairat. Això són més de 2.000 racions. L'Antonio Rafilat és un mestre cansalader que des de fa 25 anys que cuina aquest plat d'hivern, tota proteïna i energia per desafiar el fred. Ell és qui ens explica com fer aquesta recepta típica de Berguedà. Tant com els ingredients són importants les hores de xup-xup.
Cocció del blat de moro escairat
Ingredients | Preparació |
---|---|
|
|
Escudella de blat de moro escairat
Segons la dita popular, "un bon blat de moro escairat ha de ser ben porquejat"; i és que es considera que combina molt bé amb productes del porc. I és el que farem amb aquesta escudella.
Ingredients per a 4 persones | Preparació |
---|---|
|
|