Enlaces accesibilidad
Ajuts

Barcelona subvencionarà les portes automàtiques dels comerços

  • L'Ajuntament de Barcelona destinarà dos milions d'euros per ajudar els comerços a fer els canvis per adaptar-se a la llei
  • Els comerciants havien criticat que el decret d'estalvi energètic els obligava a fer una despesa a què no podien fer front
  • Les empreses cobraran aquest ajut a partir de l'any vinent

Per
Barcelona finançarà portes automàtiques dels comerços

L'Ajuntament de Barcelona destinarà dos milions d'euros per finançar la instal·lació de portes automàtiques en un miler de comerços de la ciutat. És un dels requisits del Reial decret llei d’estalvi energètic impulsat pel Govern de l’Estat que suposa una limitació a la temperatura dels aires condicionats, entre altres.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquesta primera convocatòria d'ajuts després de reunir-se amb les associacions de comerciants, restauració i hostaleria que havien criticat que la normativa els obligava a fer una despesa a què no podien fer front.

Unes mesures "necessàries"

L'aprovació d'aquests ajuts respon a la necessitat, segons el consistori, de fer front al canvi climàtic, ja que suposa estalviar recursos. "Tothom amb sentit comú sap que cal estalviar energia en aquests moments tan complicats de sequera, crisi climàtica i guerra a Ucraïna", ha expressat Collboni. En aquest sentit, ha volgut marcar distància amb el govern de la Comunitat de Madrid, criticant que ho hagi plantejat "com un punt de confrontació".

Amb aquesta mesura, que té un pressupost inicial de dos milions d'euros i s'espera que beneficiï a un miler d'establiments, Barcelona serà la primera gran ciutat espanyola a acompanyar i secundar econòmicament els canvis que hauran de fer els locals en planta baixa que es veuen afectats pel pla.

Les empreses cobraran aquest ajut a partir de l'any vinent per totes les reformes que tinguin a veure amb la instal·lació de la porta automàtica i també altres mesures d'eficiència energètica relacionades amb el condicionament de l'edifici.