Enlaces accesibilidad
Record a les víctimes

Cambrils s'uneix contra la rancúnia a l'homenatge del 17A

Per
Cambrils recorda les víctimes del 17A

Prop d'un centenar de persones s'han aplegat aquest dijous al Passeig Marítim de Cambrils per retre un homenatge a les víctimes dels atemptats gihadistes de fa 5 anys. El Port va ser precisament el lloc on els cinc membres de la cèl·lula van atropellar set persones, entre les quals una mossa i van matar una dona de 67 anys. Els fets van passar de matinada, només unes hores després de l'atemptat de la Rambla de Barcelona.

Cambrils ret homenatge a les víctimes del 17A | Pilar Ribas

Missatge contra la rancúnia

La cerimònia ha començat al voltant de les 11 hores amb un parlament de l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, que ha manifestat que desitja que després de cinc anys l'acte serveixi per "prevenir l'odi i el terrorisme". Klein també ha enviat un "missatge de pau perquè s'imposi a la rancúnia, l'horror i el dolor".

Després, s'ha fet un minut de silenci, i familiars, víctimes i representants polítics i dels cossos de seguretat han fet una ofrena floral amb roses blanques al memorial que es va instal·lar al Port. Mentrestant, dos violoncels han tocat el 'Cant dels Ocells' i l'himne europeu. Per acabar, tres nens de Cambrils, en representació dels joves de la localitat, han deixat anar globus blancs al cel.

Crítiques al boicot de Barcelona

Les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils denuncien, mentrestant, la situació viscuda aquest dimecres durant l'acte d'homenatge a Barcelona.

Víctimes dels atemptats del 17A denuncien el "boicot" durant l'acte d'homenatge | Alma Izquierdo, Pilar Ribas

Un grup de manifestants de la plataforma independentista "17A exigim responsabilitats" va trencar el minut de silènci amb crits com "Volem saber la veritat". Posteriorment, també van escridassar la comitiva institucional i es van enfrontar a alguns dels familiars exigint-los que "s'investiguin més els atemptats" i la possible vinculació del CNI. Un dels manifestants va arribar a cridar "Jo també soc víctima del terrorisme perquè soc català".

La presidenta del Parlament suspesa de funcions, Laura Borràs, ha justificat aquest dijous que s'acostés a saludar els manifestants tot i el rebuig unànime que va provocar per part dels partits polítics, fins i tot Junts per Catalunya.

Laura Borràs treu ferro al boicot del minut de silenci | ÀLEX CABRERA