Enlaces accesibilidad
Girona

Polèmica a Figueres per la posada en llibertat d'un acusat de quatre agressions sexuals a menors

  • Polèmica a Figueres per la posada en llibertat d'un home detingut per delictes sexuals a nenes menors de 14 anys
  • Té quatre denúncies, però fonts policials no descarten més casos

Per
Presumpte agressor sexual, en llibertat: té quatre denúncies, però sospiten de sis casos més

Fins a quatre vegades el jove de 24 anys ha estat detingut per agressions sexuals a menors.  Està acusat per quatre agressions sexuals a adolescents de 13 anys a Figueres.  Tot i haver estat detingut fins a tres ocasions. L'última, el passat 22 de juliol, la jutgessa decreta el seu ingrés en presó.  Entra, però, la seva defensa ho recorre. El cas passa a mans de l'Audiència de Girona i el deixa en llibertat.  Cada denúncia la porta un jutjat diferent de Figueres.

La portaveu de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, Maria del Prado, considera que "el que preval en tot el procediment és la presumpció d'innocència".

L'Audiència de Girona argumenta que la denúncia es produeix tres setmanes després dels fets"Tard", asseguren per realitzar-li una exploració física que aporti proves forenses de la presumpta agressió. A més, considera que la víctima només ha declarat en seu policial i que ho havia d'haver fet davant el jutjat que no la cita a declarar per la falta de serveis psicosocials per acompanyar a la víctima.

L'Audiència, també considera que es podrien haver analitzat altres proves. "Quina és la solució? Apliquem sentit comú.  Escoltem a la víctima encara que no tinguem psicòleg. Que l'escolti el jutge o la jutgessa. Perquè es podria analitzar telèfon i analitzar les xarxes socials que poden deixar rastre", proposa del Prado. De fet, l'investigat hauria contactat amb les menors a través de les xarxes socials, o bé quan sortien de classe, per guanyar-se'n la confiança.

La víctima diu a la policia que les relacions van ser consentides, però de totes maneres al ser menor de 14 anys és un delicte. Els Mossos d'Esquadra sospiten que podria haver-hi sis nenes agredides més. Des de l'Ajuntament de Figueres no entén que pugui estar en llibertat. I demanen més protecció per a les víctimes.

Agressions anteriors

La primera vegada que els Mossos d'Esquadra van detenir aquest jove de 24 anys va ser el 17 de febrer. Se l'acusava d'haver agredit sexualment dues adolescents de 13 anys a Figueres. La policia va rebre aquestes denúncies entre els mesos de gener i febrer.

En aquella ocasió, després de passar a disposició del jutjat d'instrucció 2 de Figueres, el noi va quedar en llibertat provisional. Sí que se li van aplicar, però, mesures cautelars. En concret, ordres d'allunyament cap a les víctimes, retirada del passaport i compareixences periòdiques.

Arran d'aquest cas, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació. I el 3 de març, la policia va tornar a detenir el sospitós. Aquesta vegada, per una violació que hauria comès el juliol del 2021. La víctima també era una menor de 13 anys.

Aquesta vegada, el jutjat de guàrdia en va ordenar l'ingrés a presó, incomunicada i sense fiança, per agressió sexual. La investigació d'aquest cas va anar a parar al jutjat d'instrucció número 3 de Figueres.

El jove, però, va sortir del centre penitenciari. I el 9 de juliol, els Mossos d'Esquadra van tornar a rebre una denúncia contra ell; també, per haver violat una menor de 13 anys. La policia el va arrestar el dia 21 i l'endemà va tornar a ingressar a presó.