Enlaces accesibilidad
Vallès Oriental

El conductor de l'atropellament dona negatiu a la prova d'alcoholèmia, però no és concloent

Per
Atropellament de 8 ciclistes: El detingut passa a disposició judicial

El presumpte autor de l'atropellament a un grup de ciclistes que va posar fi a la vida de dos d'ells a Castellbisbal, segons ha pogut saber TVE, ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia, això no provaria, però que no anés begut en el moment dels fets perquè havien passat gairebé 12 hores de l'accident i podrien no detectar-se restes d'alcohol.

Aquest dilluns, TVE ja va publicar que el detingut circulava sense punts al carnet de conduir, segons han confirmat fonts policials a RTVE Catalunya. A banda, tenia oberts diversos procediments per delictes contra la seguretat viària i violència de gènere. Els Mossos el van localitzar i detenir aquest diumenge a la nit com a presumpte implicat en l'accident mortal.

L'accident es va produir a Castellbisbal i van morir dos ciclistes i tres més han resultat ferits, un d'ells en estat crític. Segons fonts policials, l'arrestat és un home de 41 anys, veí de Martorell, i el cotxe és propietat de la seva parella. En el moment de la detenció, cap a les 22.30 hores de la nit, és a dir, 12 hores després de l'accident. Se li va fer la prova d'alcohol i drogues, però no es va poder acreditar l'estat en què estava perquè van passar massa hores des que va col·lidir amb els ciclistes. De la comissaria dels Mossos de Martorell ha estat traslladat a la de Rubí i es preveu que en les pròximes hores passi a disposició judicial.

La policia local de Martorell ha localitzat el vehicle poques hores després del sinistre a la Plaça Font de la Mina. Els Mossos d'Esquadra n'han fet una primera inspecció i van prendre mostres de l'escenari de l'accident. La policia catalana va desplegar un dispositiu per trobar el conductor, que ha fugit del lloc dels fets després de xocar frontalment contra un grup de vuit ciclistes que va sortir a fer una ruta de 75 km.

L'accident ha passat cap a tres quarts d'onze del matí del diumenge al punt quilomètric 0,5 de la C-243c, a l'altura de l'estació de tren dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Martorell Vila-Castellbisbal. En el sinistre han mort dos ciclistes i un tercer està en estat crític. Les víctimes mortals són dos homes, de 66 i 72 anys respectivament, veïns de Rubí. El seu club ciclista de Rubí celebra enguany el 50 aniversari. El consistori ha decretat aquest diumenge tres dies de dol oficial.

Els ciclistes asseguren que el cotxe ha envaït el sentit contrari

Els ciclistes asseguren que el cotxe ha envaït el sentit contrari RTVE

Fins al lloc s'han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc ambulàncies i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Un dels ciclistes que havia resultat ferit de gravetat en l'accident i que havia estat traslladat a la Vall d'Hebron en helicòpter ha mort en arribar al centre hospitalari. L'altra víctima ha mort a la carretera. Tant un ciclista ferit crític com un afectat de poca gravetat han estat evacuats a l'Hospital de Bellvitge. Els serveis d'emergència també han atès un altre ciclista ferit lleu, que ha estat donat d'alta 'in situ'. Els altres tres membres del grup han sortit il·lesos de la col·lisió.

Els fets han passat al quilòmetre 0,5 de la C-243c, a Castellbisbal | ACN

Els fets han passat al quilòmetre 0,5 de la C-243c, a Castellbisbal | ACN

Amb aquestes dues víctimes mortals, són 111 les persones que enguany han mort en accident de trànsit a la xarxa viària catalana, 6 de les quals ciclistes.