Enlaces accesibilidad
Decisio judicial

Presó provisional sense fiança pel conductor de l'atropellament de Castellbisbal

Per
El conductor de l'atropellament de Castellbisbal reconeix els fets

La magistrada del jutjat d'instrucció 5 de Rubí ha decretat presó preventiva, comunicada i sense fiança pel conductor de Martorell de 41 anys després de reconèixer ser l'autor de l'atropellament múltiple d'un grup de 8 ciclistes a Castellbisbal. 2 d'ells van morir un altre segueix en estat crític.

Segons ha pogut saber TVE, l'acusat conduïa drogat, segons els tests indiciaris i a falta de la confirmació de la prova de laboratori. D'altra banda, el resultat del test d'alcoholèmia que se li va fer al presumpte autor de l'atropellament va ser negatiu, però això no provaria que no anés begut en el moment de l'accident perquè ja havien passat gairebé 12 hores.

Mentrestant, la investigació policial continua oberta i s'està intentant aclarir, per exemple, si va haver-hi un excés de velocitat, tal com apuntaven ahir alguns supervivents, i tenint en compte que no hi ha marques de frenada a la carretera.

Fins a 15 anys de presó

Ara la causa està oberta per 2 delictes d'homicidi imprudent, un delicte de lesions per imprudència greu, delicte d'abandonament del lloc de l'accident, conducció temerària i conducció sense permís. L'advocat del conductor, José Javierre, ja ha anunciat que presentarà recurs argumentant que hi havia mesures cautelars més adients com ara prohibir-li la conducció.

La investigació continua en marxa, però, segons l'advocat penalista, Eloi Castellarnau, el conductor podria enfrontar-se a penes d'entre 1 o 15 anys de presó. Inicialment, però, es tractaria d'un homicidi imprudent, penat amb entre 1 i 4 anys de presó.

La jutgessa ha fallat a favor del que havien sol·licitat tant la Fiscalia i acusació particular que argumentaven la necessitat de presó provisional del detingut davant l'elevat risc de fuga per les altes penes a què es pot enfrontar i també per la possibilitat de reincidència. Recordem que l'individu ja té antecedents policials tant per delictes contra la seguretat viària com per violència de gènere.

El periple de les víctimes

El detingut per l'atropellament de 8 ciclistes a Castellbisbal ha declarat al punt de migdia al jutjat de Rubí. A conseqüència dels fets 2 dels ciclistes van morir i un segueix en estat crític. El presumpte autor dels fets va fugir sense auxiliar a les víctimes.

Els ciclistes asseguren que el cotxe ha envaït el sentit contrari

Els ciclistes asseguren que el cotxe ha envaït el sentit contrari RTVE

Castellarnau parla d'un nou cas on la víctima sovint és la gran oblidada del procés penal. En alguns casos pagant i reconeixent els fets no s'arriba a entrar a presó. Crítica que fa la Rosa Sanvicens, a qui va atropellar un cotxe quan s'entrenava en bicicleta. I demana que les persones que cometen atropellaments mortals prenguin consciència. Un instant que té conseqüències que van molt més enllà de la mort o les ferides físiques.