Enlaces accesibilidad
Diada castellera

Els castells de gamma extra tornen per Sant Fèlix

  • Els Castellers de Vilafranca obren plaça carregant el 3 de 10 amb folre i manilles, el primer de 2022
  • La Vella de Valls carreguen la torre de 8 sense folre i es queden a les portes del 2 de 9
  • La Joves de Valls carreguen el 5 de 9 amb folre i els Minyons completen el 3 i 4 de 9 amb folre

Per
Vilafranca viu una gran diada castellera per Sant Fèlix

La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès s’ha tornat a omplir del que més li agrada per Sant Fèlix: els millors castells. Després de tres anys en què la pandèmia havia deixat la Diada en poc més que una actuació simbòlica, enguany les quatre colles més clàssiques en aquesta festivitat s’han tornat a lluir.

Finalment, tot i el context postpandèmia, s'han acabat veient importants castells de gamma extra, començant pels 3de10fm dels verds, la torre de 8 neta de la Vella i els imponents 5de9 amb folre dels mateixos Castellers de Vilafranca i la Joves de Valls, que fins fa no gaire es consideraven un repte encara difícil d’assumir amb les forces actuals.

Els verds carreguen el 3d10fm

Els verds han demostrat, ja d'entrada, que tenien ganes de més i han arrencat la Diada carregant el primer 3 de 10 amb folre i manilles de la temporada i el més significatiu, el primer post-covid. La construcció ha caigut just després de fer l'aleta.

Ha estat només per obrir boca, perquè tot seguit han afrontat un imponent 5de9 amb folre, que no han tingut cap problema a descarregar. Dos castells de gamma extra, que han servit per fer esclatar una plaça de la Vila a vessar, amb prop de 5.500 persones.

En tercera ronda, els verds han apostat per la torre de 9 emmanillada. L’actuació dels de la camisa verda s’ha tancat amb el pilar de 8 amb manilles, que ja havien completat dues vegades aquesta temporada.

La Joves de Valls carrega el 5de9f

La segona colla a actuar han estat la Colla dels Joves dels Xiquets de Valls, que han encetat actuació portant a plaça el 3de9 amb folre. Després ha vingut el plat central, carregant un gamma extra, el 5de9fm a la segona ronda.

El tercer castell ha estat el 4 de 9 amb folre, després de descartar el 4de9 sense folre. L'actuació s'ha tancat amb el pilar de 8 amb folre i manilles que només ha aconseguit carregar.

Els Minyons completen la tripleta màgica

Els Minyons de Terrassa han tornat a la Plaça de la Vila amb ganes de demostrar després de ser els grans absents a l’edició de 2019. Amb la tripleta màgica assolida a Mataró, a Vilafranca han acabat fent la mateixa aposta. Per començar han completat amb solvència el 3de9f. La mateixa amb què també han descarregat el 4de9 amb folre. Per acabar, han descarregat la catedral, el 5de8.

La Vella de Valls assoleix la torre de 8 neta

Tancant rondes, la Colla Vella dels Xiquets de Valls també han mostrat intentant oferir la seva millor cara apostant per una torre de 9 amb folre i manilles, per començar, que s'ha quedat en intent. Posteriorment, si han aconseguit el primer castell de gamma extra sense folrar, concretament el 2de8 net. L'actuació s'ha completat amb el 3 i 4 de 9 amb folre, després que la torre de 9 amb folre s'hagi quedat, també en intent.

La Diada de sant Fèlix marca el punt àlgid de la temporada castellera. Entre les personalitats que han vist l'actuació en primera fila a l'Ajuntament de Vilafranca hi havia la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga i la d'Acció Exterior, Victòria Alsina.