Enlaces accesibilidad
Línia d'ajuts

La Generalitat assumirà el cost de retirar l'amiant de les teulades afectades per la pedregada de l'Empordà

Per
La violenta pedregada de fa una setmana a la Bisbal d'Empordà va deixar malmeses moltes teulades d'uralita

La violenta pedregada de fa una setmana a la Bisbal d'Empordà va deixar malmeses moltes teulades d'uralita. La Generalitat ha anunciat que assumirà els costos de la retirada de l'amiant de les cobertes afectades d'empreses i particulars.

La Generalitat assumirà el cost de retirar l'amiant de les cobertes afectades a la Bisbal | Gemma Esteba

La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ho ha fet públic en una visita en una explotació ramadera afectada, a Cruïlles, on ha explicat que es farà a través d'una línia d'ajuts de l'Agència de Residus de Catalunya. Tot i que no n'ha quantificat l'import, ha avançat que es farà de forma "immediata" i amb caràcter "retroactiu". Això vol dir que els afectats podran encarregar-ho una empresa especialitzada sense tràmits previs i un cop estiguin fets, la Generalitat els tornarà l'import. Jordà ha dit que els pagaments es faran abans que acabi l'any.

Danys d'una pedregada tràgica

Particulars, empreses, ajuntaments i Consell Comarcal estan acabant de quantificar els danys de la catàstrofe de dimarts passat a la zona de la Bisbal i altres municipis de l'entorn. Va morir una nena de 20 mesos, centenars de cotxes van patir importants desperfectes, però, a tot això, cal sumar-hi danys en teulats i coberts.

Serà a partir d'aquesta setmana quan es començarà a intentar tornar a la normalitat i arreglar els desperfectes.