Enlaces accesibilidad
Educació

Tornada als instituts amb un nou currículum i manca de places a FP

Arrenca el curs escolar per a més de mig milió d'alumnes de secundària, batxillerat i FP

El curs comença a l'espera de conèixer la versió definitiva dels nous currículums

20.000 estudiants de Formació Professional no tenen encara una plaça assignada

Per
Tornada als instituts amb un nou currículum i manca de places a FP

Més de mig milió d'estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior tornen aquest dimecres a les aules. Ho fan després que dilluns comencessin els d'infantil i primària. Els espera un any ple de novetats i reptes com la implementació del nou currículum a batxillerat.

Nous currículums

El curs comença a l'espera de conèixer la versió definitiva dels nous currículums, que afecta directament als estudiants de batxillerat, que s'hauran d'enfrontar a una selectivitat 2024 més competencial. Educació preveu que la versió definitiva estigui publicada en les setmanes vinents, però defensa que aquesta no hauria de ser molt diferent dels esborranys, amb els que han treballat per preparar el curs. A més, s'ha facilitat als centres models sobre els que poder treballar.

Inici de curs amb un nou currículum a primer de Batxillerat | Lourdes Gata

L'objectiu és aconseguir un batxillerat més competencial, amb més hores d'optatives per oferir la possibilitat de fer una etapa més adaptada a cada alumne.

D'altra banda, enguany es posa en marxa el batxillerat general, una nova modalitat que es cursarà en 13 centres del país.

Places d'FP

El nou curs arrenca sense que 20.000 estudiants de Formació Professional tinguin una plaça assignada. Fins al 21 de setembre aquells que estiguin en llista d'espera no sabran a quins estudis tenen plaça i, per tant, començaran el curs més tard.

Els cicles amb més demanda com els de sanitat, informàtica o imatge i so són els que presenten una important manca de places.