Enlaces accesibilidad
Rodalies

Tres mesos d'afectacions per les obres a la Sagrera: quines són?

  • Les obres de la nova estació de la Sagrera entren en la fase "més complexa i delicada"
  • A partir del 17 de setembre i fins a l'11 de desembre, tres línies quedaran aturades entre Sant Andreu i el Clot
  • Renfe oferirà alternatives de transport amb metro i bus cada 15 minuts

Per
Afectacions importants en el transport de Rodalies al seu pas per Barcelona

Les obres de la nova estació de la Sagrera entren en la fase "més complexa i delicada" amb talls que afectaran la circulació. A partir del 17 de setembre, el servei de l'R1, l'R2 nord i l'R11 quedarà aturat entre Sant Andreu i el Clot. Els talls duraran fins a l'11 de desembre, quan entrarà en servei la nova estació de Renfe de Sant Andreu Comtal.

Tres mesos d'afectacions a Rodalies per les obres a la Sagrera | Climent Sabater

Fins a finals d'any, les obres es focalitzaran en col·locar el traçat definitiu de la línia d'ample convencional Barcelona–Granollers–Girona. "Són una sèrie d'actuacions impossibles de tirar endavant sense talls de servei i afectació als usuaris", ha dit el secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores.

Quines són les afectacions?

Lles afectacions a l'R1 seran "puntuals", concentrades en tres caps de setmana: 17-19 de setembre, 29-30 d'octubre i 12-13 de novembre. Durant aquestes dates, començaran i finalitzaran el seu recorregut a Badalona, per tant, els trens no arribaran a Barcelona.

Pel que fa a l'R2 i l'R11, les afectacions es dividiran en tres fases. El cap de setmana del 17 i 18 de setembre, els trens iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac. La segona fase serà del 19 de setembre al 2 de desembre, període durant el qual els trens acabaran el seu recorregut a la parada de Sant Andreu Comtal.

Servei alternatiu

Les obres afectaran tres línies de Rodalies que transporten un 19% dels viatgers d'un dia feiner habitual, el que suposa uns 80.000 usuaris. Per aquests, Renfe oferirà alternatives de transport amb metro i bus cada 15 minuts, pels quals també serviran els abonaments gratuïts aprovats pel Govern.