Enlaces accesibilidad
Vaga

Noves cancel·lacions al Prat per l'aturada de controladors aeris a França

  • La vaga ha obligat a anul·lar més de 1.000 vols i ha afectat operacions arreu d'Europa
  • Hi ha una setantena de cancel·lacions de Vueling a l'Estat, la meitat de les quals a l'aeroport del Prat
  • L'aturada reclama pujades salarials per combatre la inflació i més plantilla per fer front a les jubilacions

Per
Jornada de cancel·lacions al Prat per l'aturada de controladors aeris a França

Jornada de cancel·lacions a l'aeroport del Prat per la vaga de controladors aeris a França, que ha obligat a anul·lar més de 1.000 vols i que ha afectat operacions arreu d'Europa. L'aturada, que reclama pujades salarials per combatre la inflació i més plantilla per fer front a les jubilacions, ha provocat una setantena de cancel·lacions de Vueling a l'Estat,  la meitat de les quals a l'aeroport del Prat.

La majoria de clients de les companyies aèries afectades van rebre l'avís de la suspensió del vol aquest dijous i ja no s'han desplaçat a l'aeroport barceloní. Amb tot, alguns, com el Rodrigo, que havia de volar a Brussel·les, s’han assabentat de la cancel·lació al mateix aeroport. “Ningú m’ha avisat i no em donen alternatives”, lamenta.

Air France i Ryanair, els més afectats

Les companyies més afectades per la vaga són Air France i Ryanair que han hagut de suspendre més de 400 vols. Aena ha informat que hi ha 280 vols amb origen o destí a França. De moment, al gestor aroportuari li consten 65 cancel·lacions, però avisa que "podran veure's afectats altres vols que sobrevolin l'espai aeri francès", ja que les autoritats gal·les calculen que es quedaran a terra un 50% de les operacions.

Per tal de minimitzar els efectes de la vaga,  s'ha deshabilitat la regla que restringeix rutes per sobrevolar el Regne Unit per oferir més opcions a les companyies aèries. Per evitar retards de Marsella, els vols amb origen o destí Barcelona o Palma de Mallorca podran optar per l'espai aeri nord-africà.

Passatgers buscant alternatives

El fet que les companyies afectades comuniquessin aquest dijous als seus clients la cancel·lació dels vols ha fet que les conseqüències de la vaga de controladors a França no es notessin aquest matí a l’aeroport del Prat. Els pocs viatgers que s’han trobat el vol cancel·lat un cop a l’aeroport s’han acostat als taulells d’atenció al client de les companyies perquè els donessin una alternativa.

És el cas de la Immaculada i el Jaume, que tot i que els van enviar un correu ahir informant-los de la cancel·lació del seu vol a Londres, no el van veure. “Hem llegit el correu aquest matí i hem vingut a l’aeroport per buscar una alternativa. Finalment, ens han col·locat en un altre vol aquest vespre”.

El Rodrigo, de la seva banda, volava aquest matí a Brussel·les amb Ryanair i assegura que ningú li ha comunicat la cancel·lació.  Es queixa que la companyia l’ha tractat amb “prepotència” i que la única solució que li han donat és acostar-se a la Terminal 1 per buscar un vol alternatiu.