Enlaces accesibilidad
Queixes

Els usuaris de Rodalies, indignats el primer dia laborable amb talls per les obres a la Sagrera

Per
Els usuaris de Rodalies, indignats el primer dia laborable amb talls

Aquest dilluns és el primer dia laborable amb talls a l'R2 i l'R11 per les obres a l'estació de la Sagrera, uns talls amb què els usuaris de Rodalies no s'han mostrat gents satisfets. Els afectats s’han queixat que no havien rebut prou informació i que els seus trajectes s'allarguen 1 o 2 hores més de l'habitual a l'estació de Sant Andreu Comtal, on acaben i comencen els trajectes d'aquestes dues línies.

L'estació ha hagut d'obrir les portes per assumir la riuada de gent que sortia mig desorientada i indignada. "Prefereixo pagar que l'abonament gratuït perquè he de matinar i continuo arribant tard", ha explicat l'Alba, que venia de Girona. De l'altra banda, la direcció de Rodalies s'ha mostrat "molt satisfeta del funcionament del pla alternatiu de transports", que ha comportat replanificar més de 300 circulacions.

Dilluns de "caos" a Sant Andreu Comtal

Els informadors de Renfe han hagut de donar moltes explicacions aquest matí a l'estació de Sant Andreu Comtal, que ha hagut d'assumir molt més passatge de l'usual. Els trens han arribat plens de gom a gom de les línies que passen per Girona i Granollers de gent que feia tard a treballar i a les classes de la universitat.

Els viatgers basculaven entre la indignació i la resignació mentre buscaven la millor alternativa per sortir de Sant Andreu. La gran majoria de passatgers que anaven al centre de Barcelona han optat pel metro. "Crec que m'hauré de llevar d'hora i encara arribaré justa, però espero que sigui per bé", ha dit l'Anna Maria, de Granollers.

Alguns dels usuaris denunciaven que no estaven informats dels canvis, cosa que ha allargat entre 1 i 2 hores els seus trajectes habituals. És el cas de la Rita que explica que ha vingut corrents des del Clot, per poder agafar un tren cap a Portbou que sortia a les 8:00 h i que a les 8:35 h encara no havia sortit. "Ahir vam trucar per veure a quina hora sortia i ens van dir que anéssim al Clot, no ens van informar que no sortien els trens d'allà", ha lamentat.

Primer dia laborable amb el tall de Rodalies a l'estació de Sant Andreu Comtal | Climent Sabater

"Ha sigut un caos", ha assegurat la Conxi, que acompanyava el seu fill per fer un curs a prop de l'estació de Sants i que ha trigat una hora més del previst a anar des de Molins de Rei al seu destí fins al punt que veia "inviable" arribar a la formació.

L'L2 de metro, tallada parcialment

Molts usuaris que han optat per agafar el metro com a via alternativa als talls a Rodalies s'han vist sorpresos en veure's l'L2 tallada entre les parades de Badalona i Artigues per una incidència.

Segons TMB, no saben quant de temps es trigarà a reobrir la parada i s'està reforçant la línia H10 del bus per acostar els usuaris fins a la parada de metro Artigues a Sant Adrià.

Renfe "satisfeta" amb el servei alternatiu

La directora de Rodalies de Catalunya de Renfe, Mayte Castillo, s'ha mostrat "molt satisfeta" del funcionament del pla alternatiu de transports que ha modificat 300 circulacions i ha canviat horaris de 700 maquinistes "per tal que tot funcionés com la seda, que és el que veiem avui". Castillo ha assegurat que s'ha instal·lat una escala addicional per millorar l'evacuació de l'estació de Sant Andreu Comtal, que és molt antiga i ha evitat parlar d'aglomeracions.

"Està clar que hi ha gent, però la canalitzem de manera que no es produeixi cap situació difícil o compromesa", ha afirmat. "Tot està funcionant de manera molt correcta", ha reiterat.