Enlaces accesibilidad
Catalunya

La compravenda d'habitatges segueix creixent, però el ritme s'alenteix

  • Tot i això, aquest és el millor mes de juliol dels últims 15 anys al conjunt d'Espanya
  • En total, s'han signat un 8% més de contractes de compravendes que l'any passat
  • Catalunya és la segona comunitat amb més operacions, solament per darrere d'Andalusia

Per
Creix la compraventa d'habitatges a Catalunya

Malgrat la pujada de preus generalitzada i la conjuntura econòmica, la compravenda d'habitatges continua creixent, però ho fa a un ritme més lent que els darrers mesos. Tot i això, aquest és el millor mes de juliol dels últims 15 anys al conjunt d'Espanya. En total, s'han signat un 8% més de contractes de compravendes que l'any passat. Catalunya és la segona comunitat amb més operacions, solament per darrere d'Andalusia.

Ara, amb les hipoteques a l'alça, el preu de l'habitatge començarà a baixar, segons pronostiquen els experts. I descarten una nova bombolla immobiliària. Segons el Banc Central Europeu, el preu dels pisos podria caure fins a un 9% en els pròxims dos anys.

Les operacions creixen més d'un 13%

El nombre d'operacions de compravenda d'habitatge s'ha incrementat un 13,3% respecte al 2019 a Catalunya. Es tracta de la segona dada més alta en un mes de juliol des de l'inici de la sèrie històrica, sent Catalunya la segona amb més operacions, solament per darrere d'Andalusia. Això sí, la gran majoria d'operacions de compravenda pertanyen a habitatges de segona mà,  7.489 de les 8.964.

Al conjunt de l'Estat, l'increment va ser una mica més moderat, del 8%, fins a les 53.720 operacions de compravenda, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

Creix a tot arreu menys a Lleida

Per demarcacions, a Barcelona van tenir lloc 5.796 operacions de compravenda, un 10,8% més que al juliol de l'any passat.  Del total, 1.001 eren pisos nous i 4.795 de segona mà, mentre 5.250 eren habitatges lliures i 546 protegits.

A la demarcació de Girona, es va registrar un augment del 14,8% al juliol respecte al mateix mes de fa un any, amb 1.343 operacions. D'aquestes, 205 eren pisos nous i 1.138 de segona mà, mentre que 1.293 eren lliures i 50 de protecció oficial.

D'altra banda, a les comarques de Tarragona és on es va produir l'increment anual més elevat al juliol, amb un 33,2%. Concretament, es van registrar 1.496 operacions de compravenda, de les quals 203 corresponien a habitatges nous i 1.293 de segona mà, mentre que 1.473 eren habitatges lliures i 23 de protecció oficial.

Per contra, a les comarques de Lleida, les compravendes van experimentar un retrocés del 15,6%, fins a les 329. Del total, 66 eren nous i 263 de segona mà, i 300 eren lliures i 29 de protecció oficial.