Enlaces accesibilidad
Seguretat pública

Setmana tràgica amb 7 homicidis a Catalunya

  • La policia investiga 3 crims comesos a la província de Barcelona, 2 a la de Girona i també 2 a la de Tarragona
  • Dues de les investigacions són per crims masclistes, un a Campdevànol i un altre a Castelló d'Empúries
  • Els Mossos admeten que feia temps que no tenien tanta feina en poc temps relacionada amb homicidis

Per
El domicili de Campdevànol on una jove va ser torturada i assassinada presumptament per la seva parella | EFE
El domicili de Campdevànol on una jove va ser torturada i assassinada presumptament per la seva parella | EFE

La mort la matinada passada d'un jove de 25 anys apunyalat a Barcelona tanca una setmana del tot negra a Catalunya, en la qual han mort set persones en només set dies apunyalades o per arma de foc, entre elles dues dones víctimes de crims masclistes.

Els set homicidis s'han comès de manera independent i s'han repartit per diferents indrets de la geografia catalana: l'Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Sant Adrià de Besòs, Reus, Campdevànol, Empuriabrava i Barcelona.

Situació inèdita

Els especialistes en homicidis dels Mossos d'Esquadra no recorden des de fa temps una setmana amb tanta feina acumulada. Tot plegat va començar diumenge passat dia 18 amb la investigació de la mort d'un home que va aparèixer al barri de Pubilla Cases de L'Hospitalet de Llobregat. La víctima, de 37 anys, va rebre una punyalada mortal a plena llum del dia d'un lladre que li va robar el patinet elèctric i després va fugir.

L'endemà, dilluns a la matinada, dia 19, una treballadora d'un bingo situat a la plaça Corona d'Aragó de Tortosa va morir per les ferides que va patir arran d'un atracament, en què també va resultar ferit greu un client. El mateix dia els Mossos van aconseguir detenir cinc sospitosos, entre ells una dona i un menor, que han ingressat a la presó i a un centre de menors, respectivament.

També per ferides de bala va morir el mateix dilluns, dia 19, un home tirotejat al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. L'homicidi podria haver-se originat per una discussió per un aparcament i va passar a quarts de nou del vespre al carrer Rosalia de Castro.

Dones víctimes

El dimecres, dia 21, els Mossos d'Esquadra van detenir una dona acusada de matar-ne una altra de 85 anys a la qual cuidava a un domicili de Reus que totes dues compartien. La presumpta homicida és una dona de 38 anys que convivia al pis de la dona gran, al Camí de Riudoms però dormien en habitacions separades. Fou la mateixa cuidadora qui va trucar de matinada al telèfon d'emergències 112 per comunicar que havia trobat la dona sense vida a terra després d'escoltar un cop, però els indicis trobats pels agents i el forense la van incriminar com a presumpta autora de la mort.

Amb tot, el cas que ha commocionat més la societat ha estat el que es va destapar dijous a Campdevànol, a Girona. Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 36 anys, amb antecedents per violència de gènere, acusat de violar, torturar i matar la seva parella de 21 anys. Segons l'autòpsia, el cos de la víctima presentava més de seixanta cops i ferides, a més de cremades, dents trencades i empremtes al coll que apunten a que l'haurien intentat asfixiar.

Tot i que l'home va justificar la mort per una caiguda i la ingesta de medicaments, davant les evidències de l'autòpsia, el jutjat de guàrdia va dictar dissabte presó incondicional sense fiança.

Hores després es va tenir notícia d'un altre crim masclista també a la demarcació de Girona. Va passar divendres, dia 23, a Castelló d'Empúries on un home va ser detingut al nucli turístic d'Empuriabrava com a presumpte autor de l'assassinat de la seva dona, d'uns seixanta anys, amb una arma de foc. L'home va ser arrestat a Portbou quan intentava travessar la frontera en una autocaravana per fugir a França.