Enlaces accesibilidad
Negociació amb sindicats

Llum verda a la proposta d'apujar el sou dels funcionaris un 9,5%

Per
El Ministeri d'Hisenda plantejarà una pujada salarial del 3,5% per als funcionaris de cara a l'any que ve
El Ministeri d'Hisenda plantejarà una pujada salarial del 3,5% per als funcionaris de cara a l'any que ve

El Govern ha pactat amb CCOO i UGT un augment de sou als funcionaris de fins al 9,5% des d'ara fins al 2024. El 2022 pujarà un 1,5% amb caràcter retroactiu, el 2023 un 2,5% fix amb possibilitat d'un 1% variable i el 2024 un 2% amb un 0,5% variable. UGT ja va avançar divendres passat que avalava la proposta i CCOO l'ha acceptat avui.

Faltava saber la resposta del CSIF, sindicat majoritari a l'administració, que després de la Mesa General de Negociació de les administracions públiques d'aquesta tarda no s'hi ha sumat perquè "ni tan sols cobreix la pujada de la inflació d'aquest any". El sindicat calcula en un 5% la pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris aquest any i no descarta mobilitzacions.

Context

La reunió entre el ministeri d'Hisenda i els sindicats dels funcionaris celebrada el passat dimecres 28 d'agost va acabar sense acord. El departament que lidera María Jesús Montero va presentar la proposta de l'augment salarial del 3,5%, una xifra que els sindicats van considerar "insuficient".

A principis d'aquest any, el sou dels funcionaris va pujar un 2%, però des d'aleshores la inflació ha parat d'incrementar-se i els sindicats CC.OO., UGT i CSIF reclamen una pujada salarial d'acord amb l'IPC.

Una altra de les reivindicacions sindicals és la implantació de la jornada de 35 hores i la derogació de la llei de racionalització i sostenibilitat, així com un canvi normatiu en matèria d'igualtat, l'estabilització de les plantilles i un pla "urgent" per rejovenir plantilles.