Enlaces accesibilidad
Donacions

Crida desesperada del Banc de Sang: només té reserves per a 4 dies

  • El Banc de Sang en té reserves per només 4 dies, quan el normal seria tenir-ne per a 8
  • Recorda que tothom entre 18 i 70 anys, amb un pes superior a 50 kilos i en bon estat de salut, pot donar
  • El 12 d’octubre es podrà donar als hospitals Clínic, Sant Pau, Joan XXIII de Tarragona

Per
Crida desesperada del Banc de Sang

El Banc de Sang i Teixits ha fet una crida perquè la gent doni sang perquè ha alertat que les reserves són molt baixes. En concret, només en té per a quatre dies quan l'ideal seria tenir-ne per vuit.

L'activitat als hospitals es manté estable, però el nombre de donants ha disminuït. Per assolir un nivell òptim es necessitaria arribar a les 1.100 donacions de sang al dia i actualment hi ha aproximadament 750. Joan Ramon Grífols, director assistencial del Banc de Sang, creu que no hi ha un factor concret de per què ha baixat la donació tot i que la pandèmia podria ser una de les causes.

Per remuntar les donacions, i en previsió del festiu 12 d’octubre i el pont de l’1 de novembre, el Banc de Sang insisteix en la necessitat que la població que es trobi bé de salut vagi a donar sang durant els pròxims dies.

Qui i on es pot donar sang?

Recordem que tothom entre 18 i 70 anys, amb un pes superior a 50 kilograms i amb bon estat de salut, menys les embarassades, pot donar sang.

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tots els punts de donació disponibles. Es pot donar en 12 grans hospitals i durant aquesta setmana hi ha 50 col·lectes previstes. El 12 d’octubre es podrà donar als hospitals Clínic, Sant Pau, Joan XXIII de Tarragona.

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.