Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Santi Rodríguez: "No veig que el PSC sigui l'alternativa a ERC"

  • El secretari general del PP de Catalunya no descarta donar suport una moció de censura contra el Govern
  • Santi Rodríguez: "El Procés no ha acabat, ha canviat l'escenari de joc, ara es juga al Congrés de Diputats"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Santi Rodríguez: "No veig que el PSC sigui l'alternativa a ERC"

El secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, assegura que podria donar suport a una moció de censura contra el nou Govern de la Generalitat "en funció de les circumstàncies", però no donaria suport als socialistes: "No veig que el PSC sigui l'alternativa a ERC". Santi Rodríguez posa d'exemple que Junts per Catalunya demana ara una moció de confiança a Pere Aragonès, però que quan es va votar al Parlament, hi van votar en contra: "A la política hi ha sorpreses, potser els socialistes surten a salvar a Aragonès".

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Santi Rodríguez ha assegurat que el PP de Catalunya vol "aixecar la bandera d'una alternativa real": "No em resigno a què només puguem tenir governs independentistes o d'esquerres". Rodríguez ha posat d'exemple el cas andalús o del país basc, on el PP ha acabat governant malgrat que "s'ho pensaven ben poc".

Sobre la demanda de Moreno Bonilla: "No és gaire adequat"

Rodríguez considera poc adequades les paraules del president andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla, demanant a les empreses catalanes a desplaçar-se a Andalusia: "No és gaire adequat". Rodríguez aposta perquè les empreses que fa temps que "s'han desplaçat" de Catalunya per la fiscalitat que "continua sent la que és", i demana a la Generalitat que les rebaixi.

El secretari general del PPC remarca que Catalunya és la comunitat autònoma amb fins a 15 impostos propis i afirma que és més car viure a Catalunya: "Hi ha persones que a efectes fiscals declaren la seva residència a altres comunitats".

El 'Procés': "Ha canviat l'escenari de joc"

Rodríguez creu que el 'Procés' no ha acabat, sinó que ha canviat l'escenari de joc: "No es juga tant a Catalunya com en el Congrés dels Diputats".

Rodríguez insisteix a dir que tant Junts per Catalunya com la CUP demanen el mateix i que Esquerra continua demanant un referèndum i l'amnistia: "S'aprofita la debilitat de Pedro Sánchez".

"No hi ha hagut entesa entre Josep Bou i el PP"

El secretari general del PPC descarta que Josep Bou torni a ser el candidat dels populars a l'Ajuntament de Barcelona: "Ell considera que no vol tornar a repetir i nosaltres ho respectem".

Santi Rodríguez reconeix que hi ha hagut "moments sense entesa" entre Josep Bou i el partit. Per les futures eleccions municipals el maig de 2023, el popular ha avançat que tenen diversos noms sobre la taula per triar candidat. Rodríguez rebutja "fondre's" amb una candidatura conjunta amb Valents: "Crec que està fora de lloc".