Enlaces accesibilidad
Jardineria

Consells per les cures dels teus cactus

  • La clau per tenir un cactus maco i sa és regar-lo poc, que tingui adobament i trasplantar-lo quan les arrels creixin
  • L'expert en jardineria, Alossa Nardi, detalla els trucs per tenir cura d’aquest tipus de planta
  • Tens més consells sobre jardineria al programa 'Va de verd', disponible a RTVE Play Catalunya

Per

Va de verd - Com tenir cura dels cactus

Si tens poc temps i poca traça cultivant les plantes, el cactus és el teu aliat! La clau per tenir-ne un maco i sa és cuidar-lo i regar-lo poc. Sabies que hi ha espècies que poden viure fins a 250 anys i que les espines eviten que els animals els mosseguin per beure l’aigua que contenen?

Si necessites consells per tenir cura dels teus cactus, Alossa Nardi, expert en jardineria, et dona tres trucs a ‘Va de Verd’, programa presentat per Maria Gómez i disponible a RTVE Play Catalunya.

Alossa Nardi de Picaronablog

Alossa Nardi de Picaronablog RTVE Catalunya

Quan regar?

Malgrat que poden aguantar dos anys sense aigua, tenim el costum de regar massa. Per comprovar la humitat que hi ha a la terra, has d'agafar un pal i clavar-lo fins a la base, com si estiguessis mirant el nivell d'oli d’un cotxe. Si el pal surt brut, significa que hi ha humitat i llavors no caldria regar. En canvi, si surt net o sec, hauries de ficar aigua.

Quin adobament i terra es fa servir?

Pots utilitzar dos tipus diferents d’abonament: adobs que es dilueixen amb aigua o foliars, és a dir, que s’apliquen per l’exterior, com una crema solar. També hi ha terres específiques per a cactus que drenen més i eviten que les arrels es podreixen.

Com trasplantar un cactus?

Els cactus tenen arrels molt llargues que creixen en horitzontal. Per tant, cal trasplantar la planta quan creix. Per fer un bon trasplantament és important posar a la base del test tres o quatre dits de greda volcànica. Aquesta pedra servirà de drenatge. Seguidament, hauràs de posar una capa de terra. Després l’hauràs de centrar el cactus i acabar de ficar la resta de terra.

Fes servir greda volcànica com a base quan trasplantis un cactus

Fes servir greda volcànica com a base quan trasplantis un cactus RTVE Catalunya

Com que el canvi de trasplantar és un xoc per als cactus, l’has de regar i deixar un dia perquè s'acabin d'acostumar al seu nou hàbitat. Recorda posar-lo al sol, que els hi agrada molt! Segons la llum que els doni estaran més o menys verds.

Si amb aquests consells d'Alossa Nardi encara es moren els cactus que plantes, fes-t'ho mirar i compra't un de plàstic!