Enlaces accesibilidad
Manca d'examinadors

Embús per a treure's el carnet de conduir: Interior demana solucions

  • Actualment, a Catalunya hi ha una llista d'espera de més de 65.000 persones per examinar-se de les pràctiques

La centralització de les competències a les grans ciutats perjudica els alumnes de les comarques

  • El Departament d'Interior reclama un traspàs de competències dels examinadors dels carnets deconduir

Per
Actualment, a Catalunya hi ha una llista d'espera de més de 65.000 persones per examinar-se.
Actualment, a Catalunya hi ha una llista d'espera de més de 65.000 persones per examinar-se.

Traure's el carnet de conduir és una tasca que cada cop costa més temps per la llarga cua que hi ha per accedir a l'examen pràctic. I és que actualment a Catalunya hi ha una llista d'espera de més de 65.000 persones per examinar-se de les pràctiques i obtenir el permís de conduir. Una realitat que el Departament d'Interior ho atribueix a la manca d'examinadors, i per això demana al Govern espanyol "solucions".

A més, a l'informe que ha presentat Interior relacionat amb aquest tema s'hi destaca la centralització de les competències a les grans ciutats, el que ha perjudicat els alumnes de les comarques perquè s'han de desplaçar. Per això, el Govern reclama un traspàs de competències dels examinadors dels carnets de conduir.

Compromís de la DGT

Segons Interior, l’any 2015, la Direcció General de Tràfic es va comprometre a incrementar les plantilles de personal examinador per poder atendre l’excés de demanda i, afirmen, aquestcompromís legislatiu no s’ha complert. Per això, la conselleria demana:

  • Reforçar el nombre d’examinadorsa Catalunya i descentralitzar els centres on es poden examinar els alumnes, mitjançant l'oferta a la DGT un acord de col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya.
  • Interior demana a la DGT que delegui la gestió delsexaminadors en el Servei Català de Trànsit del Departament d’Interior.
  • També sol·licita al Govern espanyol el traspàs a la Generalitat de les funcions per exercir la competència dels examinadors del permís de conduir i realitzar els exàmens per a l’obtenció del permís de conduir.