Enlaces accesibilidad
Literatura

Sandra Barneda homenatja la infantesa i l'amistat a la novel·la 'Las olas del tiempo perdido'

  • La periodista i escriptora Sandra Barneda ha publicat la novel·la 'Las olas del tiempo perdido'
  • El llibre és un homenatge a l'amistat i a la infància
  • Pots veure tot el contingut cultural de 'Punts de vista' a RTVE Play Catalunya

Per
Punts de vista - Sandra Barneda presenta 'Las olas del tiempo perdido'

“No caiguis en el pitjor dels errors: el silenci. La majoria viu en un silenci espantós. No et resignis, fuig. No permetis que la vida et passi per alt sense que la visquis”. Aquest poema de Watt Whitman reflecteix les vivències dels protagonistes de ‘Las olas del tiempo perdido’, la nova novel·la de la periodista Sandra Barneda, un homenatge a l’amistat i a la infància.

Segons l’autora, el llibre ens trasllada als estius de la infantesa, aquells on crèiem que érem infinits. Un temps que ens recorda la importància de pertànyer, de tornar a la tribu, de recuperar, essent adults, als nens que vam ser.

La periodista i escriptora catalana ha explicat a ‘Punts de vista’, programa disponible a RTVE Play Catalunya, que no és una novel·la autobiogràfica, però reconeix que s’ha inspirat en vivències pròpies. De fet, assegura que abans d’acabar d’escriure la història ja tenia clar que volia dedicar-li el llibre a la seva primera tribu: “Aquell cercle d’amics de pertinença que està amb tu passi el que passi. Una xarxa visible i invisible que ens sosté. Les amistats salven vides”.

Sandra Barneda dona molta importància a l’escenari: “Ha de descriure l’atenció emocional de la novel·la”. És per això que ‘Las olas del tiempo perdido’ transcorre a la petita localitat cantàbrica d’Ajo, un lloc que es troba al costat del mar. “Tots els protagonistes es troben al costat de penya-segats, on les ones van cap a les roques”, afirma la periodista.

"L’aigua són emocions, sempre troba el seu camí”

El mar torna a ser protagonista d’una de les seves novel·les. És un element que li fascina a l'escriptora perquè es pot veure reflectit als títols de les seves darreres publicacions com: ‘Las hijas del agua’ (2018) i ‘Un océano para llegar a ti’ (2020). Amb aquesta última novel·la va ser finalista dels Premis Planeta 2020 i també la va presentar a ‘Punts de vista’.

Punts de vista - Entrevista Sandra Barneda