Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Xavier Pellicer: "El Govern ha de fer un gir de 180° per negociar"

  • El diputat de la CUP demana clarificar els suports d'Aragonès amb una qüestió de confiança
  • Xavi Pellicer: "A ERC estan en un escenari de negociació fake"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Xavier Pellicer: "El Govern ha de fer un gir de 180º per negociar"

El diputat de la CUP-Un nou cicle per guanyar, Xavi Pellicer, creu que la sortida de Junts no suposa un canvi per l'Executiu: "El Govern sap perfectament què ha de fer si vol una negociació amb la CUP: un gir de 180 graus". En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Pellicer ha criticat que la fallida del Govern ha estat relacionada per situar la pugna de poder al centre del debat polític d'aquests dos partits.

Pellicer demana clarificar els suports d'Aragonès actuals amb una qüestió de confiança al Parlament si vol el suport del seu partit: "Hi ha suport al Govern del soci prioritari, que és el PSC, i els comuns".

Pellicer ha criticat que Esquerra Republicana de Catalunya no està negociant als pressupostos generals de l'Estat res de nou i titlla de "falsa" la negociació. A més dubta que l'Estat els acabi complint: "A ERC estan en un escenari de negociació fake". "Es tracta del mateix escenari que l'any passat. Ni en inversions ni en el conflicte polític ni en transformacions reals", ha argumentat.

Pellicer insisteix que els efectes d'una reforma del delicte de sedició són "absolutament cosmètics".

Veu l'estratègia d'ERC com a "desmobilitzadora"

El diputat de la CUP també ha criticat que l'estratègia d'ERC és un element que contribueix a "desmobilitzar" l'independentisme. Segons Pellicer, ERC s'equivoca quan planteja que la forma de resoldre el conflicte ara mateix és "generar una certa normalització de les relacions amb l'Estat".

Pellicer també ha admès que no hi ha una "fórmula màgica" per arribar a la independència com va quedar demostrat el 2017 i el 2018. Es tracta, segons ha dit, d'un "principi de realitat" que ha faltat a tots els agents de l'independentisme en un moment o altre.

Pellicer demana "control" als Mossos

Arran del cessament de Josep Maria Estela al capdavant des Mossos D'esquadra, Pellicer insisteix que hi ha un quart poder als Mossos des de fa "molts anys" i ha reclamat que hi hagi un "control democràtic real".

El diputat de la CUP assegura que la policia catalana hauria col·laborat en l'espionatge telefònic d'una investigació per terrorisme: "Em sembla gravíssim"