Del Cap de Creus a Llançà: Etapa 1 de la Transpirinenca
- El fotògraf i realitzador Álvaro Sanz inicia l’expedició per la Transpirinenca amb la resta de l’equip
- En primera etapa de la ruta, del Cap de Creus a Llancà, pots visitar Sant Baldiri de Taballera, el Port de la Selva i Monestir de Sant Pere de Rodes.
- Pots seguir la gran aventura dels Pirineus a RTVE Play Catalunya
El fotògraf i realitzador Álvaro Sanz inicia l’expedició per la Transpirinenca amb la resta de l’equip: Maria Biescas, Núria Homs, Genís Zapater, Maties Palau, Marta Riera i Eñaut Izaguirre. La travessia va d’est a oest, del Cap de Creus a Beget després d’haver travessat el massís d’Albera.
La primera etapa comença al Cap de Creus i arriba a Llançà. El recorregut és de 25 km i té un desnivell d’entre +1.200 metres i -1.203 m. La dificultat de la ruta és mitjana i té una durada de 7 hores, així que si t’agrada el senderisme i veure paisatges preciosos, és molt bona opció.
Durant el camí, i dins del terme municipal del Port de la Selva, podràs parar a l’ermita de Sant Baldiri de Taballera, al nucli urbà i quan arribis a la meta, fora de ruta, et proposem visitar el Monestir Sant Pere de Rodes, un dels tresors de l’Alt Empordà.
L’ermita de Sant Baldiri de Taballera
No podem confirmar la data de la construcció de l’ermita de Sant Baldiri de Taballera, però el primer document on trobem referències és de l’any 974. Si vas a visitar l’ermita, també podràs veure l’església, la casa del capellà i altres dependències annexes. Tot aquest conjunt arquitectònic està tancat dins d’un recinte parcialment fortificat amb una torre circular de vigilància.
L’ermita de Sant Baldiri de Taballera està dins del Massís del Cap de Creus, a 5 km el nucli urbà. Pots accedir-hi pel camí que forma part del Sender de Llarg Recorregut GR11, al Parc Nacional de Cap de Creus.
El Port de la Selva
El Port de la Selva és una població costanera. Hi trobaràs algunes de les millors platges i cales de la Costa Brava. No et pots perdre el port amb les barques característiques i, dins del nucli antic, l’Església de Santa Maria de les Neus, construïda a principis del segle XX.
Des d’aquest poble, Álvaro Sanz i la resta dels membres de l’expedició agafen la variant a través del GR 92 per continuar caminant fins a Llançà per la costa veient el mar.
Monestir de Sant Pere de Rodes
Fora de ruta, l’equip va en cotxe al Monestir de Sant Pere de Rodes perquè és una imprescindible de l’Alt Empordà. És un dels més grans que hi ha a Catalunya i un dels millors exemples arquitectònics del romànic català. Del segle XI al XIV va ser el principal centre espiritual del comtat d’Empúries. Sabies que des del monestir es pot gaudir d’una de les millors vistes del Cap de Creus?