Enlaces accesibilidad
Punts de vista

L'actriu Aina Clotet interpreta a la dona d'un futbolista que amaga molts secrets a 'Enemiga del pueblo'

  • L'actriu Aina Clotet és una de les protagonistes de la sèrie 'Enemiga del pueblo'
  • La història narra la vida d'una periodista que es converteix en l'enemiga del poble per publicar els draps bruts d'un futbolista
  • Pots gaudir de tot el contingut cultural de 'Punts de vista' a RTVE Play Catalunya

Per
Punts de vista - Entrevista a l'actriu catalana Aina Clotet

És possible fer periodisme de recerca en un context dominat per les fake news, les estafes i les criptomonedes? Aquesta és una de les preguntes que es planteja ‘Enemiga del pueblo’, una sèrie on participa l'actriu catalana Aina Clotet que ja es pot veure a la plataforma 'Filmin'.

La història narra la vida d'una periodista que es converteix en l'enemiga del poble després de treure a la llum els draps bruts d'un jugador de futbol que és adorat a la seva ciutat.

Aina Clotet interpreta a la dona de l'aclamat futbolista, un home que no és tan perfecte com sembla. A 'Punts de vista' ha explicat que és una cosa que sempre li ha fet molta por a la vida real. "Sempre és interessat que et quedin coses per conèixer, però espero que no em passi com a la sèrie. Les persones no ens coneixem del tot mai", assegura.

'Enemiga del pueblo' s'ha rodat entre Barcelona i Finlàndia. Tot i que els equips professionals són molt semblants arreu del món, l'actriu catalana va tenir un petit problema amb l'idioma durant el primer dia de rodatge. "Kiitos vol dir gràcies en finès. El primer cop que vaig sentir kiitos vaig parar, clar", afirma entre riures l'actriu, ja que cada cop que sentia la paraula entenia l'expressió 'quietos'.

Aina Clotet és actriu, directora i guionista

A part d'actriu, Aina Clotet és guionista i directora. L'any passat a 'Punts de vista', va parlar del seu aclamat curtmetratge 'Tiger' i d'un llargmetratge que estava encara a una fase molt primigènia.

Punts de vista - L'Aina Clotet ens parla del seu paper a "Hierro"

Després de tot aquest temps, ja sabem que el film es titularà 'Oh, Nora' i que s'ha desenvolupat a partir d'obtenir el Premio Residencia Creativa del Ministeri de Cultura i Esports. D'altra banda, està treballant al projecte 'Esto no es Suecia', una sèrie de ficció ideada a mitges amb Sergi Cameron, i codirigida amb Mar Coll.

Els projectes prenen molt de temps. Des de la idea original fins que surt a la pantalla han de passar anys.

"Tinc ganes d'explicar històries que em moguin a mi. Accedir a personatges interessants no sempre és senzill i, sobretot, no depèn de tu, depèn del fet que una altra persona te'l vulgui oferir", reconeix. Tot i considerar-se bastant privilegiada per les coses que li arriben, Aina Clotet detalla que tenia ganes d'explicar històries i gaudir dels camins: "M'agrada molt la part creativa, aprenc molt i m'agrada molt escriure".