Enlaces accesibilidad
Camp de Tarragona

El projecte Hard Rock tirarà endavant amb els requisits mediambientals

  • El Govern mostra el seu "compromís" amb el projecte
  • L'informe d'Acció Climàtica conclou que no es compleixen els criteris de sostenibilitat ambientals requerits

La plataforma 'Aturem Hard Rock' exigeix a la Generalitat que "enterri" definitivament el projecte

Por
Nova trava mediambiental que atura el projecte Hard Rock

El projecte del macrocomplex Hard Rock al Camp de Tarragona, entre Vila-seca i Salou, "tirarà endavant reunint les condicions necessàries", en referència als criteris mediambientals i de seguretat. Així ho ha afirmat la portaveu del Govern, Patricia Plaja, després que el Departament d'Acció Climàtica emetés un informe desfavorable sobre la iniciativa, ja que inicialment no complia els criteris de sostenibilitat requerits.

D'aquesta forma, el Govern ha refermat el seu "compromís" amb el complex de turisme i oci. A més, Plaja ha assegurat que el projecte "es revisarà tant com calgui" i només que tirarà endavant quan estigui tot preparat. "Es farà i es farà bé", ha remarcat la portaveu. Alhora, ha afegit que la tramitació administrativa "es revisarà els cops que calgui".

Acció Climàtica, en contra

El Departament d'Acció Climàtica va emetre aquest passat dilluns un informe preceptiu desfavorable sobre l’aprovació inicial de la modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació de l’àmbit del centre recreatiu i turístic de Vila-seca i Salou. Segons l'informe, no es compleixen els criteris de sostenibilitat ambientals requerits pel projecte.

El document indica que no es compleixen els criteris de sostenibilitat ambientals requerits. En concret, subratlla la «manca de concreció en les compensacions ambientals i de garantia de connectivitat ecològica», que segons el Departament, són aspectes «importants i imprescindibles» per garantir que el projecte tingui els «mínims» requisits ambientals.

L'alcalde de Vila-seca confia que tiri endavant

D'altra banda, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, on s'hauria de construir el macrocomplex amb parcs temàtics, hotels i un gran casino, creu que tot i que la inversió s'endarrerirà, sí que tirarà endavant. En aquest sentit, l'alcalde considera el projecte "molt important" per al futur del Camp de Tarragona.

L'alcalde vila-secà ha valorat que l'informe d'Acció Climàtica és "un document intern de treball" i que "hi ha uns informes que poden ser desfavorables", però que posteriorment aquestes "visions que els tècnics aporten" s'han d'incloure en el document final. Per tant, en la seva opinió és un tràmit més en l'aprovació definitiva del PDU, que ha situat que es pot produir cap a finals d'any.

L'aprovació inicial es va fer al juny i aleshores es va indicar que la definitiva podria ser a principis de la tardor. Això, doncs, suposaria un nou endarreriment dels terminis. Una qüestió que pot generar "un punt de risc" de cara als inversors. "És un projecte volgut pel territori, amb precaucions i sensibilitat, però arribarà un punt que els inversors es tornaran bojos", ha exclamat Segura i ha demanat "fer autocrítica com a país".

Discrepàncies entre Vila-seca i Salou

Quant a les discrepàncies que mantenen des de fa uns mesos Vila-seca i Salou pel repartiment de la fiscalitat del projecte, Segura ha explicat que encara no hi ha pacte. "No hem millorat massa, però sempre hi ha voluntat per arribar a acords i d'alguna manera o altra hi arribarem", ha comentat.

'Aturem Hard Rock' exigeix que "s'enterri" definitivament el projecte

La Plataforma 'Aturem Hard Rock' ha exigit a la Generalitat que es retiri el macroprojecte. Els activistes titllen el document d'Acció Climàtica de "demolidor" i reclamen que en la pròxima Comissió d'Urbanisme no s'aprovi de forma definitiva el PDU. Asseguren que el projecte no pot tirar endavant sense l'informe favorable d'Acció Climàtica.