Enlaces accesibilidad
Intimidació a una periodista

Francesc de Dalmases dimiteix com a vicepresident de Junts

  • L'executiva nacional de JxCat accepta la decisió per unanimitat
  • Dalmases no deixa l'acta de diputat

Per
Francesc de Dalmases deixa la vicepresidència de Junts

Francesc de Dalmases ha decidit plegar com a vicepresident de Junts per Catalunya i com a membre de la Comissió del Parlament sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Una decisió acceptada per l'executiva nacional per unanimitat i que arriba després de l'informe intern del partit crític amb la seva conducta quan va "intimidar" una periodista del programa "FAQS" en una entrevista a Laura Borràs.

Segons el comunicat de Junts, no deixarà l'acta de diputat. Diputat de JxCat i mà dreta de Borràs, Dalmases no ha participat en la reunió extraordinària d'aquest dimarts de l'executiva del partit, que ha durat unes dues hores i que ha començat amb gairebé mitja hora de retard.

"Intimidació" a una periodista

L’executiva de Junts per Catalunya ha avaluat aquest dimarts dins una executiva extraordinària l’informe del cas de Francesc de Dalmases. En aquest, l’advocada Magda Oranich havia conclòs que el vicepresident de la formació va “intimidar” una periodista del programa ‘FAQS’ durant l’entrevista a Laura Borràs. Concretament, s’assenyala que el diputat de JxCat “va perdre els nervis” i va tenir una actitud “incorrecta”.

Pressions a Oranich

El cas havia pres encara més volada després que membres de la mateixa direcció haguessin demanat la dimissió de Dalmases. A banda, Oranich ha denunciat pressions de la mateixa exvicepresidenta del Parlament per intentar influir en el redactat de l’informe. De fet, el mateix diputat ha qualificat d’irregular el relat d’Oranich i que “no s’ajusten a la realitat”.

Pressions dels partits

Aquest mateix dimarts al matí, la presidenta d’En Comú Podem, Jessica Albiach, ha demanat a la formació de Jordi Turull el cessament de Dalmases. En declaracions al Cafè d’Idees de Ràdio 4 i La 2, Albiach ha acusat el diputat de JxCat de “matirulisme” i “matonisme”, alhora que ha acusat Borràs de “complicitat”. “Si Dalmases no plega, Junts l’hauria de cessar”, ha apuntat.

En la mateixa línia, ERC ha reclamat “celeritat” al president de la comissió de l’estatut del diputat del Parlament, Jaume Alonso Cuevillas (Junts). “Junts no pot mirar a una altra banda”, ha criticat la portaveu dels republicans Marta Vilalta. També el PSC recorda que és Junts qui ha de prendre “les decisions oportunes”, mentre des dels comuns també han reclamat que es reuneixi la comissió de l’estatut del diputat “per abordar la situació”.