Enlaces accesibilidad
Igualtat

El Club Esportiu Europa denuncia la situació de transfòbia que viu un dels seus jugadors

  • L'Àlex és un noi trans que juga al filial femení de l'Europa i ha rebut molts comentaris trànsfobs
  • Podem planteja al PSOE un calendari clar per a la tramitació de la Llei trans
  • La ministra d'Igualtat vol "garantir que no hi ha més endarreriments" i la llei s'aprova abans que acabi l'any

Per
El Club Esportiu Europa denuncia la situació de transfòbia cap a un jugador

Moltes conductes reprovables s'amaguen darrere l'anonimat de les xarxes socials. El Club Esportiu Europa denuncia la situació de transfòbia que viu un dels seus jugadors.

L'Àlex és un noi trans que juga al filial femení de l'Europa. Fa pocs dies el club va penjar una foto d'ell a les xarxes i no van trigar a aparèixer comentaris trànsfobs.

Fa tres anys que va iniciar la transició, però canviar el gènere al DNI encara és un procés molt llarg. "Ara mateix, físicament em sento bé, no tinc por. T'identifiques com a home, però clar la gent pensa: Jugues amb un femení, però t'identifiques com a home?'".

La resposta i la denúncia per part del club va ser immediata. "Som un club que porta el 'Diem No' a la samarreta. Estem molt conscienciats, no és el primer cas que tenim. És un tema que des del primer moment vam decidir que havíem d'actuar de seguida". Els equips són conscients de la necessitat d'una regularització.

L'Àlex reconeix que no és la primera vegada que rep comentaris d'aquest tipus. "A la grada sents algun comentari dels pares dient: És un noi, no és just".

Mentrestant, l'Àlex seguirà en el seu actual equip fent allò que més li agrada perquè sent que encara el seu físic "no és com el d'un home".

La Llei trans

Paral·lelament, la ministra d'Igualtat Irene Montero, ha anunciat aquest dimecres que la seva formació proposarà al PSOE un calendari clar per a l'aprovació de la Llei trans que "inclogui la finalització de la ponència el 18 de novembre" per "garantir que no hi ha més endarreriments" i la llei s'aprova abans que acabi l'any. Montero ha qualificat "d'incomprensible" que el PSOE hagi votat de la mà del PP un cop més a la Mesa del Congrés per ampliar una setmana el termini d'esmenes a la llei.

En declaracions a la premsa, Montero ha assegurat que el seu ministeri no "deixarà anar la mà" del col·lectiu LGTBI fins que "els seus drets siguin llei". Segons la ministra, l'ampliació del termini d'esmenes "només perjudica" les persones trans "que veuen en risc l'aprovació d'una llei que ha de garantir els seus drets".

Aquest dimarts els socialistes ja van avançar que demanarien una nova ampliació del termini de presentació d'esmenes per provar de resoldre el debat intern sobre la normativa. Fonts del PSOE van apuntar que presentaran noves esmenes a la llei, i van admetre que tenen "dubtes" sobre l'equiparació d'algunes violències a la violència de gènere, tot i que prometen que no tocaran la part d'autodeterminació de gènere.

El Ministeri d'Igualtat va respondre immediatament advertint que qui "paga les conseqüències" del retard de l'anomenada llei trans "són les persones trans i la comunitat LGTBI".

Activista LGTBI

Carla Antonelli assegura que el debat de la llei trans no és una qüestió ideològica per als socialistes. L'activista LGTBI atribueix els problemes amb la llei a una qüestió de guerres i espais de poder. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que al PSOE hi ha hagut una "metamorfosis" respecte a l'autodeterminació de gènere: diu que s'ha sentit ofesa per algunes excompanyes com Carmen Calvo, que ara esquiven el debat.

L'exdiputada de l'Assemblea de la Comunitat de Madrid diu que Pedro Sánchez no li ha trucat després de la seva baixa del PSOE, però que s'han pres decisions sobre el tema: "Van anunciar que no es tocaria el cor de la llei". I diu que no ha estripat físicament el carnet del partit, ja que el guardarà com a record.