Enlaces accesibilidad
Teatre musical

Roger Berruezo i Rubén Yuste ens presenten 'Pretty Woman'

  • Els actors destaquen com s'ha sabut adaptar aquesta coneguda història original al teatre musical.
  • Berruezo i Yuste ens desgranen els detalls d'una obra que es pot veure al Teatre Apolo de Barcelona.
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Roger Berruezo i Rubén Yuste ens presenten 'Pretty Woman'

Roger Berruezo i Rubén Yuste ens presenten Pretty Woman, un musical que podem veure al Teatre Apolo de Barcelona. Després d'un mes de funcions i haver rodat l'espectacle, actors destaquen que l'encert de l'espectacle al "teatralitzar molt bé determinats moments". "Moltes versions havien traslladat la pel·lícula a l'escenari, i s'oblidava molt sovint que és un altre codi, totalment diferent", ha detallat Yuste sobre un espectacle que també té els moments que tothom espera veure del film.

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, també diuen que la gent s'implica des del principi, participant amb els seus riures, aplaudiments i reaccions en general: "Surten molt contents. Riuen molt i els agrada molt. Està molt ben fet i està pensat per teatre i per teatre musical", ha insistit Berreuzo.

"Molt ben fet i molt ben dirigit", ha puntualitzat Yuste sobre l'experimentada Carline Brouwer. "La prioritat sempre és la interpretació", celebra sobre un xou "molt mimat" i que cuida tots els detalls. La música és de Bryan Adams i permet cantar amb molts registres diferents, de balades al rock. "És molt compromès perquè és molt agut", afegeix.

Yuste ha dit que és el més compromès per ell, a nivell vocal i a nivell d'esforç físic. I és que fer un musical és una cosa esgotadora i condiciona tot el dia dels professionals.  "És molt difícil i no està gens valorat", ha lamentat l'artista.

Personatges llaminers

Berruezo també ha destacat que està molt bé amb els companys i que això es nota a l'espectacle. "Després de tants musicals es crea una família. Ho estic gaudint molt", diu qui interpreta el paper d'Edward Lewis, interpretat per Richard Gere al conegut film. Per la seva part, Yuste interpreta molt dels papers de l'auca: fa fins a tres personatges, un d'ells el director de l'hotel, el més reconegut. "El meu personatge és un bombonet", diu l'artista, recordant que el va veure a Broadway fa uns anys, i va ja dir que volia fer el personatge.

Detalla que han arribat al projecte a través d'un càsting que inicialment havien rebutjat, després de descartar el projecte Company a Madrid, que va arribar caient en aquell moment. "Jo estava treballant al xiringuito dels meus tiets a Almeria i m'hi quedava fins a finals de setembre. I tan feliç", ha assegurat Berruezo per la seva part, que finalment es va presentar a la prova. "Necessitava desconnectar i me'n vaig anar cap allà a l'estiu", ha detallat.

La decepció de Company

Precisament, els actors també reconeixen que esperaven que el musical Company funcionés millor a Barcelona, després del "triomf absolut" de Màlaga: "Es van barrejar moltes coses", ha dit Yuste, atribuint els problemes a les dates complicades del maig-juny, quan surt el sol i "el teatre baixa".

"Teníem l'esperança, veníem de Màlaga, que aquí funcionaria", ha dit. Tot i que no va funcionar de públic, assegura que la gent quan sortia de l'espectacle celebrava que era un musical rodó i amb un cartell "increïble".