Enlaces accesibilidad
EPA d'estiu

L'ocupació aguanta tot i el repunt de l'atur

  • El nombre d’ocupats (3,5 milions) se situa en el nivell més alt des de 2008
  • L’atur repunta per primera vegada en nou anys durant l'estiu (+4.700) i la taxa arriba al 9,3%
  • Notícies avui a Catalunya, minut a minut

Per
L'ocupació aguanta a Catalunya tot i el repunt dels aturats

Cara i creu de les dades de l'EPA a Catalunya del tercer trimestre de l'any. Per un costat, la taxa d'atur repunta moderadament fins al 9,31%, 3 dècimes menys que en el conjunt d'Espanya, després que entre juny a setembre 4.700 persones hagin engreixat les llistes d'aturats.

L'ocupació aguanta al tercer trimestre de l'any | CLIMENT SABATER

Més ocupació

En canvi, la dada positiva és que tot i el context de crisi econòmica, Catalunya ha estat de la segona comunitat on més creix l'ocupació, concretament amb 38.800 més, bàsicament perquè hi ha més persones buscant feina. En comparació amb l'any passat, s'incrementa un 2,31%, és a dir, hi ha 80.000 nous ocupats.

Augment dels que busquen feina

El conseller de Treball, Roger Torrent, ha atribuït el repunt de l’atur fins a les 365.200 sense feina per l’augment de la població activa. En canvi, Catalunya segueix sent la segona comunitat que més ocupació crea fins a situar-se en els 3.559.900 ocupats, el nivell més alt des de 2008.

Reducció de la temporalitat

Els sindicats posen el focus en la reducció de la temporalitat al mínim històric del 16¿% i en l'estabilitat de l'atur gràcies als efectes de la reforma laboral. Amb els serveis com l'únic sector que crea ocupació, la patronal PIMEC alerta de les incerteses d'un alentiment econòmic que ja afecta el mercat de treball. El seu secretari general, Josep Ginesta, ha demanat la proactivitat de les administracions tenint en compte que l’ocupació ha augmentat menys que anys anteriors i l’atur ha crescut quan normalment es redueix durant aquest període.