Enlaces accesibilidad
Aeroport

El Prat arrebossa d'activitat pel pont de Tots Sants

Per
Força moviment al Prat per l'operació sortida pel pont de Tots Sants

Tot i amb la inflació disparada, les ganes de viatjar no s'apaguen. Arriba el pont de Tots Sants, i un dels punts de major activitat aquests dies és l'aeroport del Prat, que a poc a poc va recuperant una activitat similar a la d'abans de la pandèmia. De fet, durant el pont hi ha programades 4.910 operacions. El dia amb més activitat és aquest divendres amb 931 operacions, i aquest dissabte.

El Prat viu un dia de màxima activitat pel pont de Tots Sants | Héctor Marín

Un 5% menys que el 2019

Entre aquest divendres i dimarts hi ha programades gairebé 5.000 operacions a l'aeroport del Prat, un 5% menys que el 2019. Els dies amb més vols són el divendres i dissabte i la majoria són destinacions internacionals. Un pont que havia d'estar marcat per les vagues, però Ryanair finalment ha desconvocat a última hora les aturades del personal d'assistència a terra que havien d'arrancar aquest divendres.

Qui sí que manté la vaga són els tripulants de cabina de Vueling, que començarà aquest pròxim dimarts i que afectarà, per tant, a l'operació tornada d'aquest pont de novembre.

Tot això a les portes d'una temporada d'hivern que preveu superar les xifres prèvies a la pandèmia. Al Prat, esperen un 2% més d'operacions que aleshores.

Reforç a les carreteres

El Servei Català de Trànsit preveu que entre divendres i dissabte surtin de l'Àrea Metropolitana de Barcelona prop de 475.000 vehicles. Per reduir riscos, ha instal·lat 1.000 controls a les carreteres catalanes amb 1.617 agents dels Mossos d'Esquadra que reforçaran la seguretat. L'operatiu comença a les tres de la tarda del divendres i acabarà a la mitjanit del dimarts 1 de novembre.

Aquesta és la segona operació especial de tardor i Trànsit preveu que les destinacions cap a muntanya i punts de l'interior de Catalunya concentrin la majoria dels desplaçaments. Per l'operació tornada, que serà entre les dotze del migdia del dilluns i les dotze de la nit del dimarts tornin 265.000 vehicles.