Enlaces accesibilidad
Port Barcelona

Suspesa la recerca d'una persona que hauria caigut al mar

  • De moment només s'ha trobat un salvavides amb un senyal lluminós
  • Investiguen també l'ofegament d'un jove la nit de dissabte a la platja del Coco de Badalona

Per
Creuers amarrats al Port de Barcelona | ACN
Creuers amarrats al Port de Barcelona | ACN

Salvament Marítim, Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra, Bombers de Barcelona i Creu Roja han buscat durant tot el dia infructuosament una persona que hauria caigut al mar a l'altura de la Bocana Sud del Port de Barcelona.

Es desconeix la seva identitat i s'ha descartat que es tracti d'un passatger del creuer 'MSC Bellissima', després que el capità del vaixell ha presentat a les autoritats marítimes una declaració que constata que "no falta cap de les persones que anaven al creuer, ni tripulants ni passatgers".

Segons fonts de la investigació, el visionat de les càmeres i la lectura dels sensors del vaixell han permès comprovar que no hi ha hagut cap persona que a primera hora del matí s'hagi precipitat des de l'embarcació. La suposada víctima ha estat vista cap a dos quarts de set del matí per un tripulant del creuer a l'entrada de la Bocana Sud. El Port de Barcelona ha informat de l'incident a Salvament Marítim, que ha activat un helicòpter i una embarcació ràpida.

En les tasques de rescat i localització també hi han treballat submarinistes del GEAS i una embarcació de la Guàrdia Civil, quatre barques de pràctics del port, efectius de la Creu Roja i Bombers de Barcelona.

Cap a quarts de sis de la tarda s'ha decidit suspendre la recerca per falta de llum i Salvament Marítim ha donat la recerca per finalitzada sense que s'hagi pogut localitzar cap persona a l'aigua.

En el lloc on hauria caigut la víctima només han trobat un salvavides amb un senyal lluminós. El Port de Barcelona ha activat el seu Pla d'autoprotecció (PAU) en alerta per facilitar la recerca. Segons Protecció Civil, la incidència no ha afectat la resta d'operacions del port.

Un ofegat a Badalona

D'altra banda, s'investiguen les circumstàncies de la mort d'un jove que es va ofegar la nit de dissabte a la platja del Coco de Badalona. Els serveis d’emergències van ser alertats a les 9.37 hores del vespre dels fets.

Fins al lloc s’hi van desplaçar dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius de Guàrdia Urbana de Badalona i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que no va poder fer res per recuperar les constants vitals del banyista. La policia catalana ha obert una investigació per esbrinar les circumstàncies dels fets.