Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de noticies de l'1 de novembre de 2022 | 260.000 vehicles tornen del pont de Tot Sants a l'àrea de Barcelona

  • L'operació tornada de Tot Sants també està marcada per la primera jornada de la vaga de tripulants de cabina de Vueling
  • Detenen un menor acusat de violar una jove a una discoteca del Raval de Barcelona
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
La C-16 i l'AP-7 han registrat les principals retencions de l'operació tornada de Tot Sants
La C-16 i l'AP-7 han registrat les principals retencions de l'operació tornada de Tot Sants

L'actualitat d'aquest dimarts 1 de novembre passa per l'operació tornada del pont de Tot Sants en què Trànsit preveu que tornin uns 260.000 vehicles a l'àrea de Barcelona. Aquest dimarts, la normalitat ha marcat la convocatòria de la primera jornada de vaga dels tripulants de cabina de Vueling. A l'aeroport del Prat, l'aerolínia ha cancel·lat 25 vols, pràcticament la meitat dels suspesos a Espanya.

La nit de Halloween ha estat llarga. Les cues per entrar a les discoteques i les disfresses han marcat una de les nits d'oci més potents de tot l'any després de la de Cap d'Any. Precisament, aquesta matinada s'ha produït la mort a ganivetades d'un jove prop d'una zona d'oci al carrer Valls de Salou. D'altra banda, la Guàrdia Urbana ha detingut un menor per presumptament haver agredit sexualment una jove a l'interior d'una discoteca de Barcelona.

Els cementiris s'han omplert per Tot Sants després de dos anys de restriccions i les floristes han recuperat les vendes. També ha estat jornada de diada castellera a Vilafranca del Penedès. Els verds han aconseguit carregar per primera vegada a la història el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals.

RESUM DE L'ACTUALITAT A CATALUNYA DE L'1 DE NOVEMBRE

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:30

    Dues noies atacades amb una roca al cap al carrer Balmes

    Les víctimes, de 21 i 22 anys, han resultat ferides després de ser atacades per un home de 50 anys la matinada de dissabte a diumenge, a la cantonada del carrer de Balmes amb Marià Cubí de Barcelona. Les dues joves tornaven a casa i l’home les va sorprendre i colpejar amb una roca al cap, causant múltiples contusions i traus. Els Mossos van detenir l’agressor pocs minuts després al mateix lloc dels fets. Ja tenia antecedents per homicidi dolós i es trobava en permís de tercer grau. 

  • 20:12

    L'operació tornada de Tot Sants ha estat esgraonada

    Segons el Servei Català de Trànsit fins a les 20.00 h han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona 175.000 vehicles, un 66,6% dels 265.000 previstos fins avui a les 24.00 h. Molts conductors han avançat el retorn i això ha permès que l’operació tornada del pont de novembre hagi estat esgraonada, poc complicada viàriament i que s’hagin registrat menys congestions que un cap de setmana habitual d’aquesta època de l’any. 

  • 20:00

    El pont de Tots Sants sense víctimes mortals a les carreteres catalanes

    El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que des de les 15.00 h de divendres 28 d’octubre, quan va començar el dispositiu especial del pont de Tots Sants, fins a les 20.00 h d’avui dimarts 1 de novembre, no s’ha registrat cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya. En el mateix període festiu de l’any passat hi va haver 4 morts per accident de trànsit a les carreteres catalanes.

  • 18:13

    Renfe rep més de 900 sol·licituds per participar en el pròxim curs de formació de maquinistes
     
    Els candidats a les 305 places ofertes per Renfe realitzaran una prova selectiva el pròxim 5 de novembre a Barcelona i Madrid. L’Escola Tècnica Professional de Conducció i Operacions de Renfe compta amb nou centres de formació en diferents ciutats espanyoles i més de 240 formadors homologats.

  • 17:44

    L'AP-7 i C-16 registren les primeres retencions de l'operació tornada de Tot Sants

    La carretera que concentra més cues és la C-16 amb 13 quilòmetres de retencions en dos trams diferents a l'alçada de Cercs. El pas de vehicles també és especialment lent en cinc punts diferents de l'AP-7, sent la retenció entre Montornès i la Roca del Vallès la més llarga, de moment, amb cinc quilòmetres de cua. L'operació tornada del pont de Tot Sants preveu el retorn de 265.000 vehicles a l'àrea de Barcelona. 

  • 14:43

    Els Castellers de Vilafranca carreguen per primera vegada a la història un pilar de 9

    Els de la camisa verda han tornat a fer història dins el món casteller després d'aconseguir carregar per primera vegada a la història del món casteller l’inèdit pilar de 9 amb folre, manilles i puntals. Ha estat a la diada de Tots Sants que se celebra aquest dimarts a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, just 20 anys després del primer cop que els amfitrions van intentar dur a plaça aquest castell. 

  • 13:50

    Els Castellers de Vilafranca tornen a provar el pilar de nou 20 anys després

    Els Castellers de Vilafranca han tornat a portar a la plaça de la Vila per la diada de Tot Sants el pilar de nou amb folre, manilles i puntals, 20 anys després del darrer intent. Els vers han hagut de desmuntar el peu quan s'havia arribat a quints, però tenen intenció de tornar a provar-ho abans de tancar la temporada castellera. Per assolir-lo han estat treballant amb una nova tècnica.

  • 13:35

    Un camió rebenta una roda a l'AP-7 a Maçanet de la Selva i set vehicles més s'accidenten

    Un camió ha rebentat una roda a l'AP-7 a Maçanet de la Selva aquesta nit i ha provocat que set vehicles més s'accidentessin per l'impacte. Es tracta, en tots els casos, de topades lleus i sense ferits. Segons ha informat el Servei Català del Trànsit, quan els Mossos d'Esquadra hi ha arribat assistència en carretera ja estava retirant la majoria dels vehicles del voral. Aquest matí, els Bombers han repassat l'AP-7 en sentit Barcelona entre Maçanet i Sant Celoni per acabar de retirar els obstacles que havien quedat a la via.

  • 13:02

    L'operació tornada de Tots Sants preveu el retorn de 265.000 vehicles a l'àrea de Barcelona

    Trànsit anticipa que el nombre més elevat de desplaçaments es concentrarà entre les 17 i les 21 hores. Les vies que es preveuen amb més mobilitat són les que connecten amb zones de muntanya i l'interior (C-16, C-17, C-14 i C-55), l'entrada al principat d'Andorra (N-145) i l'A-2 en els trams de Jorba i entre Castellolí i Abrera. També s'espera que l'autopista AP-7 i la C-33 siguin punts problemàtics. L'operació sortida, tant divendres a la tarda com dissabte al matí, va ser complicada, amb cues quilomètriques i retencions a les principals vies cap al Pirineu.

  • 11:55

    La tradició de visitar els difunts als cementiris per Tot Sants no es perd

    Com és tradició, l'1 de novembre l'activitat es concentra en els cementiris d'arreu de Catalunya, per visitar la tomba de les persones més properes que ens han deixat. Tot i el llarg pont, un any més, el dia de Tots Sants ha estat aprofitat pels ciutadans per visitar la tomba o el columbari de les persones més pròximes que ens han deixat. Costum? Tradició? Són diferents els motius pels quals els familiars i amics dels difunts s'acosten als "camps sagrats" com el del Poble Nou de Barcelona.

    L'horari d'obertura dels cementiris és l'habitual, de vuit del matí a sis de la tarda. Cementiris de Barcelona recomana planificar la visita amb antelació. Així mateix, es demana assistir-hi de manera esglaonada i no en grups grans 

  • 11:07

    Els Mossos detenen un home per emmagatzemar més de 1.200 quilos d'haixix en un domicili de Sant Iscle de Vallalta

    L' home, de 41 anys, està detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues. El passat dissabte van alertar de la presència d’uns desconeguts que descarregaven caixes d’un vehicle, de manera precipitada i a altes hores de la matinada. El detingut havia llogat un habitatge d’ús turístic per guardar-hi la droga, valorada en 2.552.502 euros.

  • 12:36

    Puntualitat als vols de Vueling tot i la vaga dels tripulants de cabina

    La normalitat ha marcat les primeres hores de la jornada de vaga dels tripulants de cabina de Vueling. Al Prat s'han cancel·lat 25 vols, però no hi ha hagut més alteracions. El 90% dels viatgers perjudicats han optat per alguna de les alternatives que els ha ofert l'aerolínia per viatjar. La resta dels usuaris no han notat la vaga, ja que els han canviat el vol amb antelació o han pogut sortir a l'hora. La protesta es repetirà tots els dilluns, divendres i diumenges, així com la majoria de festius, fins el 31 de gener. 

  • 10:48

    L'AP-7 encapçala el rànquing amb més víctimes mortals a la carretera

    Segons el servei català de trànsit durant el mes d’octubre han mort 8 persones a les carreteres. En l'acumulat del que portem d'any 131 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes, és un 16% menys respecte al 2019, any de referència. En canvi, els atropellaments han crescut un 45%. Per carreteres, l’autopista AP-7 continua encapçalant el rànquing de les vies amb més víctimes mortals amb un total de 23 persones mortes i concentra el 17,5% del conjunt d'accidents de trànsit.

     

  • 10:20

    Detenen un menor per presumptament haver agredit sexualment una jove a l'interior d'una discoteca de Barcelona.

    Els fets han passat pels volts de les 6 del matí a l'interior de la discoteca Colors Club ubicada a la Rambla. El personal de seguretat privada del local, alertat pels amics de la víctima, han col·laborat en la identificació del suposat agressor. La jove ha estat traslladada a l'Hospital Clínic on s'ha activat el protocol d'agressions sexuals.  Pel que fa a l'arrestat és previst que en les pròximes hores passi a disposició de la fiscalia de menors.
     

  • 9:55

    La nit de Halloween es converteix en una de les més potents de l'any

    Les cues per entrar a la discoteca i les disfresses del Halloween anglosaxó o de la 'Fiesta de Difuntos' mexicà han marcat una de les nits d'oci més importants de l'any després de cap dany. 

  • 9:35

    Els floristes esperen recuperar les vendes d'abans de la pandèmia per Tot Sants

    Aquest 2022 els cementiris i les floristeries esperen que sigui l'any de la recuperació total de visites i de retruc, de les vendes de flors. Ara bé, el Gremi de Floristeries ha vist amb disgust com creixen les vendes de flors artificials, una tipologia de guarniment, que recorden no és ecològica tot i l'evidència que són més perdurables en el temps. 

  • 9:17

    Primera jornada de la vaga de tripulants de cabina de Vueling

    L'operació tornada del pont de Tot Sants està marcat per la primera jornada de vaga de tripulants de cabina de Vueling. L'aerolínia ha cancel·lat avui 54 vols dels 520 previstos a tot l'Estat. 25 d'aquestes cancel·lacions, són a l'aeroport del Prat, on la companyia preveu 156 operacions. El matí transcorre, malgrat tot, amb relativa tranquil·litat i sense més incidències destacables. 
     

  • 8:44

    Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un jove a ganivetades a Salou

    Els fets han passat aquest dilluns cap a les quatre de la matinada, quan els Mossos han rebut l'alerta de la presència d'un cos greument ferit per arma blanca al carrer Valls, prop d'una zona d'oci. El Sistema d'Emergències Mèdiques s'ha desplaçat fins al lloc, però no ha pogut salvar-li la vida. El crim l'investiga la Divisió d'Investigació Criminal i es troba sota secret de sumari.

  • 8:00

    Bon dia, Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dimarts 1 de novembre de 2022.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.