Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Josep Maria Argimon: "Em faria il·lusió ser el segon de Trias"

  • A l'exconseller de Salut li agradaria ser el segon d'una candidatura per l'alcaldia de Barcelona encapçalada per Xavier Trias
  • Argimon creu que Catalunya es pot permetre una pròrroga de pressupostos: "Es pot viure amb pressupostos prorrogats"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Josep Maria Argimon: "Em faria il·lusió ser el segon de Trias"

L'exconseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, admet que li agradaria ser el segon d'una candidatura per l'alcaldia de Barcelona encapçalada per Xavier Trias: "No puc dir que no. A qui no li faria il·lusió ser segon de la seva ciutat?". Argimon matisa que no descarta "mai res", però que té altres opcions "molt madures" que no tenen a veure amb la política.

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Josep Maria Argimon detalla que té pendent una trobada "o una conversa per telèfon amb Xavier Trias" i que es decidirà abans no acabi el mes: "Estic valorant opcions. En tinc alguna molt avançada".

Argimon ha valorat la feina de l'alcaldessa Ada Colau dient que "és una bona alcaldessa i ho fa bé", però afegint que està convençut que Xavier Trias "ho faria millor".

L'exconseller de Salut diu que aquest dijous a la nit es va veure amb Trias en un acte públic i que van quedar per veure's "un dia d'aquests": "Sovint li he demanat consell per moltes coses".

"Es pot viure amb pressupostos prorrogats"

Amb relació a la negociació dels comptes de la Generalitat pel 2023, l'exconseller de Salut creu que Catalunya es pot permetre una pròrroga de pressupostos, per bé que "no és el millor". "Es pot viure amb pressupostos prorrogats", assegura Argimon.

A més, l'extitular de Salut considera que hi ha mecanismes per incloure els 3.000 milions extres que vindrien d'Europa i no perdre'ls. Creu que és lícit que Pere Aragonès negociï els comptes amb Salvador Illa i li recorda que tot depèn del que pacti o deixi de pactar: "Estàs negociant, no dialogant".

Reclamava un "mínim comú denominador del 52%"

Si hagués estat militant de Junts, Argimon afirma que hauria provat d'aconseguir "un mínim comú denominador" entre ERC, Junts i CUP: "Hi ha un 52% que busca caminar cap a la independència, que no arribarà demà, però has d'anar fent algun pas".

En aquest sentit, relaciona la marxa de Junts per Catalunya de l'Executiu de Pere Aragonès amb la manca d'estratègia conjunta dels partits que defensen la independència. L'exconseller de Salut argumenta que no es va pronunciar sobre la consulta de si sortir o no del govern, perquè no era militant de Junts: "Des del punt de vista professional, dels projectes endegats, em sap molt de greu".

Argimon afegeix que no hauria continuat de conseller al Govern si Pere Aragonès li hagués proposat: "No m'ho va demanar. No tenia sentit continuar perquè era conseller proposat per Junts".

"Gerard Piqué tornarà de president, ho farà molt bé"

Argimon reconeix que li va saber greu l'anunci de retirada de Gerard Piqué, per precipitada: "Em va sorprendre, em va saber un punt de greu, per la precipitació per les crítiques dels últims mesos". Després de catorze anys, Argimont considera que el futbolista ha demostrat que és un dels millors defenses del món: "És un jugador que ho ha estat tot, segurament és un bon moment per retirar-se".

I ha anat més enllà donant per fet que Piqué tornarà de president i que ho farà molt bé: "És una persona que les coses que faci, les farà bé".