Enlaces accesibilidad
Hortalisses

Germina tomàquets en cinc dies

  • El tomàquet és un dels fruits que més ràpid germina
  • Pots utilitzar tomàquets de supermercat per a realitzar aquest experiment
  • Recupera tot el contingut del programa VA DE VERD a RTVE Play Catalunya

Per
Va de verd - Tomàquets en cinc dies

No cal ser cap expert en jardineria per a poder fer germinar un fruit. I més si es tracta d'un tomàquet, una hortalissa que pot brotar en tan sols cinc dies. Al supermercat podem trobar moltes varietats de fruites i verdures, però no totes tenen la facilitat de germinar a casa. És el cas del cogombre o el carabassó, dos fruits les llavors dels quals no s'han format en el moment de recol·lecció. Aquest fet, segons el youtuber Toni Jardon, impossibilita l'èxit de germinar les llavors. Per sort, l'experiment sí que es pot dur a terme sense cap mena d'inconvenient amb tomàquets.

Aquest meravellós fruit vermell, que va arribar a Europa al segle XVI, és avui dia el protagonista de la majoria de plats de la cuina mediterrània. Què faríem sense un sofregit o una pizza sense tomàquet? Per sort, cultivar-lo és senzill i ho podem fer durant tot l'any. Toni Jardon, del canal La Huertina de Toni, ens ensenya de primera mà com fer-lo germinar.

Deixant de banda els planters, el creador de contingut ens proposa fer brotar els tomàquets d'una forma peculiar. Aquesta consisteix a tallar el fruit en rodanxes de mig centímetre aprofitant-ne les centrals, que tenen més llavors. Després només fa falta col·locar-les a un test i cobrir-les amb mig dit de substrat. Finalment, es reguen i s'espera cinc dies que ocorri la màgia. Aconseguir cultivar tomàquets dependrà de la qualitat del tomàquet. Cal tenir en compte que les varietats híbrides que podem trobar a alguns supermercats no germinaran mai. Sempre hem de mirar que siguin d'origen orgànic.