El Gastronòmic Fòrum Barcelona busca trencar esquemes
- 300 expositors participen en la cita destinada als professionals de la restauració
- El xef Oriol Castro reconeix que l'encariment dels costos repercutirà en el preu dels restaurants
- Segueix les notícies d'última hora a Catalunya
Els projectes més transformadors de l’alta cuita del nostre territori es dona cita al palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira Barcelona fins al 9 de novembre. Enguany sota el lema “Darrere la cuina”, aquesta nova edició de la fira gastronòmica destinada als professionals de la restauració, mostra què es cou dins i fora de les cuines. Un dels temes de què tothom parla dins el sector és l'encariment dels costos, tant de les matèries primeres com de l'energia, que els obligarà a apujar els preus dels restaurants.
Noves tendències i els millors xefs
El saló reuneix 300 expositors. Alguns d'ells mostren a l’espai InnoForum una trentena de novetats encarades a les noves tendències de producció i consum. En aquesta edició es vol prestar especial atenció als productes gurmet amb “consciència sostenible” i els hàbits de vida saludable. Entre les novetats destaquen els formatges vegans, cerveses envellides en bota de vi, olis de brasa, els canelons d'heura, les croquetes braves amb gust picant o un gelat vegà d'oli d'oliva.
L’esdeveniment s’ha presentat com la cita gastronòmica “més rellevant de la tardor per als professionals i empreses del sector”, reuneix un centenar de cuines i experts de 15 països amb xefs multiestrellats com Joan Roca, Quique Dacosta, Paco Pérez i Alexandra Mazzia, Javier i Sergio Torres i Nandu Jubany entre d’altres noms de primer nivell. Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, el trio de xefs del barceloní Disfrutar, considerat el tercer millor restaurant del món, presentaran les elaboracions de gastronomia líquida. Els xefs Jordi Vilà i Albert Boronat parlaran del ressorgiment dels plats clàssics en l’alta cuina.
La viabilitat dels restaurants
El xef Oriol Castro ha destacat precisament al Cafè d’Idees la potència de la cuina catalana sorgida dels fogons de Ferran Adria al Bulli i la necessitat que les administracions també apostin més decididament per un motor econòmic com és la restauració catalana.
Castro, per cert, també ha advertit la gran incidència que estan tenint els alts costos energètics en la viabilitat de molts restaurants que s’estan quedant sense marge de benefici per poder seguir treballant. El xef del Disfrutar ha advertit que aquest increment haurà d’acabar repercutint-se en el tiquet final dels clients.