Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Pepe Álvarez: "El Partit Popular no ha assumit la reforma laboral"

  • El secretari general d'UGT retreu a Alberto Núñez Feijóo que no hagi aclarit si anul·larà la reforma laboral si governa
  • Pepe Álvarez demana pujar l'SMI: "Amb un salari de 1.000 euros no es pot viure"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Pepe Álvarez: "El PP no ha asumit la reforma laboral"

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, explica que ha demanat sovint "i de manera reiterada" al secretari general del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, que aclareixi si anul·larà la reforma laboral en cas d'arribar al govern: "No ha contestat i he de pensar que sí".

Álvarez ha assegurat, però, manté l'esperança que el Partit Popular "torni a una situació raonable" abans de les eleccions: "El PP no ha assumit la reforma laboral".

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ha recordat que abans de la reforma, 5 de cada 100 contractes eren indefinits i després de la reforma són 50 de cada 100.

"L'oferta del 3,5% a la CEOE avui no la podríem fer"

El secretari general d'UGT ha desmentit algunes afirmacions de les patronals que es queixen sobre la manca de beneficis de les empreses i les dificultats que estan passant. Álvarez ha recordat que, segons les dades del Banc d'Espanya, enguany hi ha "rècord de beneficis de totes les empreses" i reclama apujar els salaris entorn del 4,5 %: "Les empreses traslladen l'augment del cost de la vida als preus. Volem que els beneficis es reparteixin".

Álvarez ha recordat que la patronal CEOE es va aixecar de la taula de la negociació quan els sindicats reclamaven el 3,5 % i que avui seria impensable: "No la podríem fer".

El líder sindical també ha reclamat apujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 1.100 euros per ajudar a la gent davant l'augment de la inflació. "Amb un salari de 1.000 euros no es pot viure".

Las Mañanas de RNE - Antonio Garamendi, CEOE: "No decimos que no puedan subir los salarios, pero sí que no pueden subir igual que la inflación" - Escuchar ahora

Álvarez diu que els acords d'augments salarials en els sectors on hi ha presència sindical s'està fent entorn del 4 o el 4,5 % i per això descarta plantejar una vaga general "perquè s'estan signant acords en alguns sectors".

"Que el Govern faci un viratge cap a l'esquerra"

Sobre el moment polític a Catalunya, el secretari general d'UGT demana una majoria parlamentària d'esquerres a Catalunya "no per raons nacionals sinó per raons de classe" i afegeix que caldria un "llarg procés d'estabilitat": "No crec que sigui incompatible l'entesa de classe i nacional".

Álvarez diu que ara s'ha de pensar amb la gent que és "el que ha quedat més tocat" i interessa tenir uns pressupostos enllestits i amb majoria. "Seria el raonable i desitjable", ha dit, que el Govern faci un viratge cap a l'esquerra després de la sortida de Junts per Catalunya.

Amb relació als acomiadaments a Twitter: "Elon Musk té una actitud xulesca"

Sobre la quarantena d'acomiadaments de Twitter a Espanya, des del sindicat els titllen de "nuls" i acusa l'actitud del nou propietari, Elon Musk, de xulesca: "Hi ha ignorància i prepotència. Aquests multimilionaris pensen que poden fer el que volen".

I pensa que la companyia intentarà posar diners damunt la taula: "Hi ha algun contacte i hem de veure com acaba".