Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Celestino Corbacho: "Em vaig sentir totalment traït per Núria Marín"

  • L'exalcalde de l'Hospitalet diu que troba a faltar l'escola de Felipe González: "No m'identifico amb la política actual"
  • Celestino Corbacho: "A Catalunya estem molt millor que fa dos anys, no només gràcies a les polítiques de Pedro Sánchez"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Celestino Corbacho: "Em vaig sentir totalment traït per Núria Marín"

L'exministre de Treball i Immigració i exalcalde de l'Hospitalet, Celestino Corbacho, confessa que es va sentir "totalment traït" per l'actual alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, tot i que va ser ell mateix qui la va proposar per a substituir-lo. "Se sentia insegura per la meva ombra, interpretava que li feia impossible fer-se un espai", ha explicat en una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4.

Corbacho ha estat molt dur a l'hora de descriure l'actual alcaldessa de l'Hospitalet com a una persona amb "moltes ocurrències, però sense cap idea", i reconeix que fa vuit anys que no parla amb ella: "Tinc bona relació amb ella, fa vuit anys que no hi parlo".

Corbacho també s'ha mostrat molt crític amb la política actual al municipi que qualifica d'ancorada al passat: "Avui no toca pensar en la plaça Europa o en fer més habitatges privats", ha indicat, i reclama fer front a les problemàtiques socials com "invertir en habitatges públics o en la sostenibilitat ambiental".

L'exalcalde de l'Hospitalet, ha explicat que quan va prendre la decisió de deixar el PSC "no va ser per una única causa" i que ho va deixar perquè li van negar l'escalf: "Quan estàs en una família i els teus et fan notar que ja no t'estimen, et preguntes què hi faig aquí".

Va votar Colau "per evitar que hi hagués un alcalde independentista"

Durant l'entrevista l'exministre de Treball ha explicat que ha deixat la política coincidint amb el seu aniversari tal com ha admès li va prometre a la meva dona. Mirant la darrera etapa de la seva trajectòria, quan va fer el salt a la candidatura de Ciutadans a Barcelona, ha reconegut que tot i que la candidatura de Manuel Valls de la que va formar part "era un bon projecte, va acabar en un fracàs el mateix dia de la presa de possessió".

Corbacho admet que van votar Ada Colau perquè portava implícit que els socialistes entrarien al govern i evitar que hi hagués un alcalde independentista: "La meva valoració no era qui era el millor alcalde. Torra era president i no era convenient que tinguéssim també un alcalde independentista".

"Tinc un molt bon concepte de Trias. Collboni el veig una mica complicat"

L'exministre de Treball i Immigració diu que avui la seva reflexió a l'hora de votar un partit polític seria diferent: "Ara votaria a qui fos el millor alcalde". Tot i admetre desconèixer si Xavier Trias es presentarà com a alcaldable, creu que seria un bon alcalde de Barcelona. Del candidat del PSC, Jaume Collboni, també ho pensa, "però té dificultats per fer una majoria de Govern".

De l'alcaldessa Ada Colau reconeix més diferències i d'Ernest Maragall diu tenir-ne bona opinió, però està molt distant de la política d'Esquerra.

"Els dos pressupostos estan íntimament lligats"

Corbacho no dubte que si ERC dona suport als pressupostos de l'Estat, Pedro Sánchez també optarà per forçar els suport del PSC als pressupostos de la Generalitat: "Sánchez li dirà a Salvador Illa què ha de votar. Els dos pressupostos estan íntimament lligats".

L'exalcalde de l'Hospitalet, tampoc s'ha estat de marcar distancies respecte a l'actual president del Govern espanyol i ha afirmat que no ha votat mai "ni votarà" a Pedro Sánchez, al que treu pes en la caiguda de la tensió política a Catalunya: "És veritat que Catalunya estem molt millor, no sé si és mèrit de Sánchez o del fracàs de l'independentisme".

"L'Estat mai pot fer ús del terrorisme"

Amb relació a les declaracions de l'exministre de l'interior José Barrionuevo, que justificava el terrorisme d'Estat contra ETA durant ell Govern de Felipe González, Celestino Corbacho reconeix que és un període del PSOE "del que no s'ha d'enorgullir ningú". Corbacho lamenta que "el millor que podria fer és no parlar. I si ho van fer, menys. L'Estat ha d'exercir democràticament, mai pot fer ús del terrorisme". L'exministre s'ha mostrat en defensa de l'expresident Felipe González: "És molt més que tot això".