Enlaces accesibilidad
Cinema

Karra Elejalde, David Verdaguer i Matías Janick es coronen com a Reis Mags a 'Reyes contra Santa'

  • Els actors Karra Elejalde, David Verdaguer i Matías Janick interpreten als tres Reis Mags a la pel·lícula 'Reyes contra Santa'
  • Una comèdia familiar dirigida per Paco Caballero on Santa Claus ha estat raptat i necessita l'ajuda dels seus arxienemics.
  • Pots recuperar tot el contingut cultural de 'Punts de vista' a RTVE Play Catalunya

Per
Punts de vista - Entrevista a Karra Elejalde, David Verdaguer i Matías Janick, protagonistes de 'Reyes contra Santa'

Si hi hagués un conflicte entre Santa Claus i els Reis Mags, qui guanyaria l'afecte dels nens i les famílies? Aquesta és la premissa de 'Reyes contra Santa', una pel·lícula protagonitzada per Melcior, Gaspar i Baltasar o, dit d'una altra manera, per Karra Elejalde, David Verdaguer i Matías Janick. Dirigida per Paco Caballero, aquesta comèdia familiar amb participació de RTVE s'estrenarà als cinemes el 18 de novembre.

L'actor Karra Elejalde, defensant la seva posició com a Rei Melcior, ha assegurat a 'Punts de vista', programa disponible a RTVE Play Catalunya, que ens estem americanitzant en excés: "Fa deu anys aquell que tenia un lloc de carabasses a Halloween s'arruïnava. Que si Halloween, Black Friday... Santa Claus és el Pare Noel de tota la vida!"

'Reyes contra Santa', estreno 18 de noviembre

La pel·lícula parteix de la clàssica competició entre els Reis Mags i Santa Claus, una situació que es capgira quan el Pare Noel és raptat i els seus arxienemics han d'ajudar a alliberar-lo i salvar el dia de Nadal.

David Verdaguer interpreta a un Gaspar deprimit, ja que no és el rei preferit de cap infant. Un fet que cada cop és més difícil d'aconseguir, perquè estan augmentant significativament la quantitat de referents fantàstics pels nens. "No fa falta escollir. Els nens com més éssers màgics hi hagi i més regals els portin millor. Jo sempre he estat de reis i de Caga Tió", reconeix.

Després de la seva nominació a actor revelació als Premis Goya 2021, Matías Janick va assegurar que estava obrint camí. Ara, l'intèrpret que dona vida a Baltasar sent que ho està assolint pas a pas: "Perquè una cosa es construeixi fa falta temps i a poc a poc ho estem fent. Som una indústria que es nodreix de molta imaginació i, pràcticament, podem fer el que vulguem. És important que puguem tenir una mica més de diversitat per poder explorar el nostre potencial".

Una pel·lícula amb molts efectes especials

Una de les coses més complicades de rodar un film amb molts efectes especials és que, normalment, es grava amb un material que no existeix. Per Karra Elejalde, és un tema que el preocupa a l'hora d'interpretar els sentiments dels seus personatges: "Em fa por no controlar el final del meu treball. Saber que vindrà algú a pintar una cosa que no sabré si és més o menys creïble. Si jo no m'ho crec, seré incapaç de transmetre a l'espectador perquè s'ho cregui ell".

David Verdaguer, acostumat a fer produccions més independents, se suma a l'argument de l'actor basc: "Són pel·lícules que depenen menys de tu. Tu ho pots fer el millor que puguis, però després l'efecte visual pot no funcionar. Acaba essent més fàcil fer pel·lícules més petites".

Tot i les dificultats tècniques, segons Matías Janick, assegura que està molt content amb el resultat i convida a tothom a veure 'Reyes contra Santa': "Aquesta pel·lícula té molta màgia, molta fantasia, molt d'humor i molta acció. És el còctel perfecte per aquest Nadal".