Enlaces accesibilidad
Cosmètica

L'exfoliant facial natural de camamilla que et deixarà la pell suavíssima!

  • Irene Menéndez, de l’empresa de cosmètica natural Ideimperfecta, detalla els passos a seguir per fer un exfoliant de camamilla
  • Si apliques aquesta barreja a la teva cara, retiraràs les cèl·lules mortes de la pell
  • Tens el contingut del programa 'Va de Verd' a RTVE Play Catalunya

Per

Va de Verd - Exfoliant facial natural de camamilla

Un exfoliant retira les cèl·lules mortes de la capa més superficial de la pell. A més, si n’és facial, aporta lluminositat i estimula la circulació sanguínia del nostre rostre. Irene Menéndez, de l’empresa de cosmètica natural Ideimperfecta, detalla a ‘Va de Verd’, programa disponible a RTVE Play i presenta per María Gómez, els passos a seguir per fer un exfoliant de camamilla. Aquesta planta és una gran coneguda en infusions, però sabies que també és una gran aliada per a la nostra pell?

Ingredients

Per començar, hauràs de pesar tots els ingredients de la recepta. En aquest cas, necessitaràs 5 g de camamilla en pols i 3 g d’arrourrut o farina de blat de moro. La part aquosa inclou mig gram d'oli essencial de lavanda, 5 g d'oli d'ametlles, 5 g d'aigua de roses i mig gram de vitamina E, que pots comprar en herbolaris i serveix per aportar elasticitat a la nostra pell.

Ingredients per preparar l'exfoliant facial de camamilla

Ingredients per preparar l'exfoliant facial de camamilla RTVE Catalunya

Preparació

La preparació és tan fàcil com barrejar primer els ingredients en pols en un mateix recipient. Hauràs d’estrènyer la camamilla i la farina de blat de moro amb la cullera per eliminar els grumolls. Una vegada que tinguis la mescla, afegiràs a poc a poc la fase líquida composta per l’oli de lavanda, l’aigua de roses, la vitamina E i l'oli d’ametlla i ho barrejaràs tot. Si vols que sigui menys concentrada, pots afegir una miqueta més d'aigua.

Barreja per fer l'exfoliant de camamilla

Barreja per fer l'exfoliant de camamilla RTVE Catalunya

Com es fa servir?

Pots envasar el teu exfoliant natural de camamilla en un pot de vidre i conservar-lo a la nevera durant tres mesos. Te'l pots posar dues o tres vegades per setmana. Com fer-lo servir la cara? Abans d’aplicar-lo, hauràs de tenir el rostre humit amb aigua normal o amb aigua de roses. Agafa una part de l’exfoliant i refrega’l contra la pell. Durant un parell de minuts, has de fer un massatge circular amb una pressió mitjana, és a dir, sense estrènyer massa, i has d’evitar la zona del contorn d'ulls. Deixa’l actuar una estoneta i després retira’l amb bastant aigua tèbia o amb el netejador facial que facis servir habitualment.