Enlaces accesibilidad
Saló de l'Ocupació

El sector de la logística i la digitalització lidera el mercat laboral

  • El Saló obre aquest dimecres la seva 5a edició a Barcelona, on ofereix centenars d'oportunitats laborals
  • La capital catalana busca 10.000 treballadors pel sector tecnològic
  • Segueix l'actualitat a Catalunya en directe

Per
El Saló de l'Ocupació se celebra a Fira Barcelona entre el 9 i 10 de novembre
El Saló de l'Ocupació se celebra a Fira Barcelona entre el 9 i 10 de novembre

Tot i l'alça inflacionista i el xoc en el mercat laboral, l'atur es relaxa i permet un context favorable per a l'ocupació. Així és mostra al Saló de l'Ocupació de Barcelona, que obre aquest dimecres la seva 5a edició i que ofereix centenars d'oportunitats laborals. Amb un mercat laboral robust, el sector de la logística i la digitalització lidera aquest àmbit quant a l'oferta. A més, Catalunya és la comunitat autònoma amb més nous emprenedors de tot l'Estat.

El Saló de l'Ocupació de Barcelona ofereix orientació per qui busca un lloc de treball

La fira celebra la tercera edició conjuntament amb el Bizbarcelona, que pretén connectar treballadors amb emprenedors i empreses. Per això, els assistents podran trobar aquí assessorament personalitzat per accedir al mercat de treball o per adaptar-s'hi en un moment de canvis constants i amb algunes preocupacions a l'horitzó com la manca de relleu generacional o de mà d'obra qualificada en alguns sectors.

L'hostaleria deixa de liderar l'oferta de treball

Tradicionalment, els sectors del turisme o l'hostaleria han absorbit de manera constant l'excés de mà d'obra. Però aquesta tendència s'ha relaxat i ja n'hi ha d'altres sectors que competeixen obertament per trobar treballadors. És el cas de totes les empreses relacionades amb la digitalització, la programació i els videojocs. També sectors com la logística i la salut. "El mercat està resistint. Hi ha moltes oportunitats", afirma la directora de la cita, Laura Parerols.

El Saló de l'Ocupació mostra la força del mercat de treball | Àlex Cabrera

Altres negocis, com la instal·lació de plaques solars o sistemes d'aïllament, també s'han vist impulsats per les ajudes públiques i cada cop necessiten més mà d'obra. Entre els assistents a la cita hi havia responsables d'empreses emergents que necessiten perfils tecnològics i es troben que hi ha més ofertes de feina que treballadors disponibles.

10.000 llocs de feina a Barcelona

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha posat una xifra a la necessitat de mà d'obra a la capital catalana. Segons ha assegurat durant una visita al saló, al sector tecnològic de la ciutat hi calen uns 10.000 treballadors.

"Afortunadament, la situació econòmica de la ciutat fa que encara hi hagi oportunitats", ha destacat. "Mantenim nivells d'ocupació i oferta molt potents".