Enlaces accesibilidad
Nova inversió

Cisco aposta per Barcelona pel disseny de microxips

  • El director general de Cisco a Espanya, Andreu Vilamitjana, destaca Barcelona com a pol d'atracció de talent
  • La UE vol aconseguir reduir la dependència en la fabricació de xips
  • El nou centre de disseny de microxips de Cisco estarà ubicat al districte 22@

Per
La companyia nord-americana Cisco aposta per Barcelona per dissenyar els seus microxips a la UE
La companyia nord-americana Cisco aposta per Barcelona per dissenyar els seus microxips a la UE

Barcelona pot convertir-se en una de les capitals mundials en el disseny i la fabricació de microxips. El primer pas ja està donat. La multinacional nord-americana Cisco s'ha decidit pel centre d'innovació que la tecnològica té al districte 22@ per portar-hi un equip encarregat del disseny de microxips. Serà el primer que treballarà a la Unió Europea.

Barcelona, seu del centre de disseny de microxips de CISCO

Barcelona com a pol d'atracció

En declaracions a RTVE, el director general de Cisco a Espanya, Andreu Vilamitjana, ha descobert el perquè d'aquesta tria. La companyia nord-americana està convençuda que Barcelona "és un pol d'atracció de talent i un ecosistema especialment atractiu per la presència de les startups".

Vilamitjana ha explicat que es començarà amb un grup d'enginyers, però que "s'aniran perfilant els detalls del projecte" en els propers mesos. Això sí, ha advertit que "abans de començar a fabricar els microxips s'ha d'intentar construir l'ecosistema que ho faci possible" i està convençut que "d'aquí a 10 anys es parlarà d'aquesta decisió com un abans i un després en la independència tecnològica de la UE".

Cisco tria Barcelona per desenvolupar el disseny de microxips a la UE | Héctor Marín

Reduir la dependència de la UE

Ha estat el mateix president del Govern, Pedro Sánchez, qui ha anunciat la inversió després de reunir-se amb conseller delegat de la companyia, Chuck Robbins, a la Moncloa.

Una inversió que s’emmarca en el pla del Govern per ser un referent en la indústria dels microxips un cop la producció de semiconductors ha esdevingut clau en el desenvolupament de la indústria, un mercat del qual la Unió Europea vol aconseguir el 20% el 2030.