Enlaces accesibilidad
Videojocs

La indústria del videojoc en català reunida al saló del gaming Saga

  • El saló de gaming Saga se celebrarà el 3 i 4 de desembre a la Farga de l’Hospitalet
  • L'organització preveu que la primera edició compti amb 5.000 visitants
  • L’espai de competicions acollirà diversitat de partits que es realitzaran en català

Per
El saló del gaming Saga reuneix la indústria del vídeojoc en català

Visibilitzar els videojocs, les competicions i les retransmissions d’esports electrònics en català és l'objectiu del saló de gaming Saga. Aquest se celebrarà el 3 i 4 de desembre a la Farga de l’Hospitalet i presentarà els equips de la primera divisió de la competició en català del videojoc Legue of Legends.

Plataforma per la Llengua, impulsors de l’esdeveniment, ha donat aquest dijous detalls de la iniciativa. El saló comptarà amb una quarantena d’expositors, una marató de 36 hores de videojocs, partits d’exhibició del Barça eSports, la final a quatre de la competició catalana Llop, una Copa de les Estrelles i una final contra el Barça. També es lliurarà el premi al millor videojoc en català.

Competicions en català

Durant la roda de premsa han explicat que l’espai de competicions del saló acollirà diversitat de partits que es realitzaran en català. Un exemple serà la competició dels vuit millors equips que lluitaran per la Copa de les Estrelles. Els dos finalistes s’enfrontaran després contra l’equip del Futbol Club Barcelona en dos partís d’exhibició que també seran en català. També es disputaran les semifinals i la final de la competició Llop del videojoc Valorant.

En totes aquestes competicions els jugadors hauran d’interactuar en català amb el públic i les retransmissions a través de Twitch seran en català. Les competicions es faran en un escenari de 14 metres a l’espai competitiu i es podran seguir en directe a través d’una pantalla gegant.

A banda de l’espai de competicions, el saló del gaming inclourà un espai LAN amb més de 300 places perquè qui ho vulgui instal·li el seu ordinador o consola i jugui a diferents jocs durant 36 hores. A través d’un canal a Discord es dinamitzaran en català desenes de campionats entre els assistents. Els inscrits tindran accés a totes les skins i els personatges dels jocs mentre estiguin connectats a la LAN de Saga.

Videojocs, realitat virtual i simuladors de curses

Entre la quarantena d’estands de l’espai firal hi haurà empreses de videojocs, clubs d’esports electrònics, d’associacions vinculades als videojocs, centres formatius i institucions. En aquests punts es podrà conèixer oferta formativa, les darreres novetats en videojocs amb versió en català o provar simuladors.

En el marc del saló es farà el lliurament dels premis Saga. Sis guardons reconeixeran els videojocs catalans per la millor narrativa, el millor art visual, la millor banda sonora i la millor jugabilitat. També es premiarà el millor videojoc triat pel públic i el millor videojoc triat pel jurat. L'organització preveu que la primera edició del saló compti amb 5.000 visitants.