Enlaces accesibilidad
Oci Nocturn

Macrodispositiu al Paral·lel amb un detingut

  • L'operació conjunta de Mossos i Guàrdia Urbana actua al local davant del qual fa 15 dies va morir apunyalat un jove
  • S'han comissat diverses armes blanques i s'ha aixecat acta administrativa contra la discoteca
  • Enxampen més d'una desena de persones amb droga al damunt

Per
El dispositiu l'ha supervisat en persona el cap dels Mossos, Eduard Sallent
El dispositiu l'ha supervisat en persona el cap dels Mossos, Eduard Sallent

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) han desplegat aquesta matinada de dissabte un macrodipositiu policial a la discoteca del Paral·lel davant la qual va morir un jove apunyalat fa 15 dies i que ha estat escenari de diversos aldarulls en els darrers mesos.

Més de 100 agents de Mossos i la GUB han accedit a l'interior de la discoteca Brisas i han escorcollat tots els assistents. Segons el balanç final de la policia, s'ha arrestat un jove per una ordre pendent de detenció, s'han aixecat 11 actes administratives per tinença de substàncies estupefaents i s'han detectat 9 menors consumint alcohol i un controlador d'accés no habilitat. També s'han localitzat diverses armes blanques a l'interior del local.

Un detingut i diverses armes blanques comissades al Paral·lel

El macrooperatiu ha durat més de dues hores i ha aplegat un centenar llarg d'agents dels Mossos (Unitat de Seguretat Ciutadana, Unitat d'Investigació, Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), Unitat Regional de Policia Administrativa i la Unitat Canina) i de la Guàrdia Urbana de Barcelona (Unitat de Reforç a les Emergències i Proximitat, Unitat Nocturna Territorial i Secció Canina).

Els Mossos han volgut donar molta importància a aquesta actuació, i ho demostra el fet que la supervisió a peu de carrer l'ha fet el propi cap del cos, Eduard Sallent.

L'objectiu del dispositiu ha estat identificar els clients de la discoteca (159 en total) i denunciar tots aquells que portessin armes blanques o substàncies estupefaents, i també comprovar la normativa administrativa de l'activitat del local, situat al número 37 de l'avinguda del Paral·lel.

Espai conflictiu

En els darrers mesos els veïns de la zona han denunciat repeticament que a la zona, i especialment aquest local, que abans es deia 'Koko', acumula un llarg historial de baralles. En una d'aquestes fa 15 dies un jove de 19 anys va perdre la vida en ser víctima d'un apunyalament mortal. La investigació d'aquest cas continua oberta.

Els Mossos d'Esquadra tenen constància d'incidents i conflictes en aquesta discoteca al llarg del 2022, amb fins a tres baralles tumultuàries durant el mes d'abril. Al juny va haver-hi una trifulga amb una persona detinguda per delicte de lesions i a l'agost es va detenir una persona arran d'una altra baralla i una altra persona va resultar ferida després de ser agredida amb ampolles de vidre. A mitjan setembre es van registrar dues batusses més en què es va detenir una persona.

En paral·lel, el Districte de Sants-Montjuïc ha obert diferents expedients al local per incompliments en l'àmbit del règim d'activitats amb diversos procediments sancionadors. A banda, l'edifici on està situada aquesta discoteca està afectat per un Pla Especial de Millora Urbana (PEMU), aprovat pel plenari municipal el gener de 2022, i que implicarà el seu enderroc imminent i la construcció d'una residència d'estudiants.